Karristekt torsk med mangochutney og nanbrød

Curry fried cod with mangochutney and naan breads recipe in english at the bottom of the page 👇🏽

Har du lyst å bytte ut fredagstacoen med noe annet eller er du bare klar for en ny fiskeoppskrift som er både enkel og skikkelig digg?  Da er karristekt torsk på nanbrød perfekt!  En Indisk fiskesandwich som er inspirert av fredagstaco men er basert på klassiske indisk ingredienser som mangochutney, karri, nanbrød og yoghurt. En spennende rask fiskerett som det er  lett å lykkes med. Nei, det er ikke alltid man trenger å stå i timesvis på kjøkken for å imponere.

Oppskriften er utviklet for LERØY    #ANNONSE #BETALTINNLEGG

Retten kan suppleres eller varieres med flere typer salat, kokte linser, raspete gulrøtter osv…  i små skåler som når man spiser taco. Selve nansandwichen spiser vi med gaffel og kniv hjemme hos oss.

Karristekt torsk med mangochutney og nanbrød

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g torskefilet
  • Salat:
  • 8 dl strimlet rødkål
  • 1/2 rødløk
  • 1 klype salt
  • 1 ts sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ss vann 
  • 1 kvast frisk koriander
  • 1/2 chili
  • Marinade
  • 2 hvitløksfedd, finraspet
  • 1 ts ingefær, finraspet
  • 2 ts karripulver
  • 1/4 ts chiliflak
  • 1 ts salt
  • 4 ss rapsolje eller annen neutral olje
  • Tilbehør:
  • 4 ss mangochutney
  • 4 nanbrød
  • 2 dl yoghurt naturell
  • Hakket chili
  • Frisk koriander og grønne salatblader kan være ekstra tilbehør til topping. 

Slik gjør du

  1. Strimle kålen fint med kniv, mandolin eller ostehøvel. Skjær løk i tynne strimler og hakk chili og koriander. Bland alle grønnsakene i en salatbolle. Visp sammen eddik, salt, og sukker og hell over salaten. . Bland godt ved å masere dressing i kålen, sett så salaten til side mens du lager det andre.
  2. Rør finraspet eller finhakket hvitløk og ingefær, sammen med krydder , olje og salt i en bolle. Kutt torsken i mellomstore biter og vend i marinaden til alle fiskebitene er godt dekket av marinaden.
  3. Varm nanbrød i ovn etter anvisning på pakken.
  4. Stek torsken i en god oppvarmet stekepanne i ett minutt på hver side. En varm panne gjør at torsken raskt får en fin og gyllen stekeskorpe. 
  5. Server naanbrødene med mangochutney, rødkålsalat og karritorsk toppet  med chili og koriander.  Server med yoghurt til .
  6. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CURRY FRIED COD WITH MANGOCHUTNEY AND NAAN BREAD: serves 4

Are you just ready for a new fish recipe that is both simple and very yummy? This curry fried cod on nan bread is perfect! An Indian fish sandwich inspired by taco meals but based on classic Indian ingredients such as mango chutney, curry, naan bread and yogurt. An delicious dish that is easy to succeed with. No, it is not always necessary to spend hours in the kitchen to impress.

Ingredients

Salad:
8 dl shredded red cabbage
0.5 red onion
0.5 chili
Some fresh coriander
3 tablespoons white wine vinegar
1 pinch of salt
1 tbsp water
1 teaspoon sugar

Fish:
600 g of cod fillet
marinade for the fish:
2 pieces of garlic clove, finely chopped ot grated
1 teaspoon ginger, finely chopped or grated
2 tsp curry powder
0.25 tsp chili flakes
1 teaspoon salt
4 tablespoons rapeseed oil or other neutral oil

To serve:
4 tablespoons mango chutney
4 Naan breads
2 cup natural yoghurt
Slightly chopped chili, coriander and green salad leaves can be extra accessories for topping.

Method

Cut the red cabbage finely with a knife, mandolin or cheese slicer. Cut onions into thin strips and chop chill and coriander. Mix all the vegetables in a salad bowl. Stir the vinegar, salt, water and sugar in a little bowl until sugar is dissolved and pour over the salad. Mix well by massaging the dressing in the cabbage, then set the salad aside while preparing the fish.

Stir finely chopped garlic and ginger with spices, salt and oil in a bowl. Cut the cod into medium-sized pieces and turn into the marinade until all the fish bits are well covered by the marinade. Heat naan in oven according to instructions on the package.

Fry the cod pices in a hot frying pan approximately one minute on each side.

Serve the naan breads with mango chutney, red cabbage salad and curryfried cod topped with chili and coriander. Serve with yogurt .

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.