Hvit pizza med kylling, soltørket tomater og chili
Ingredienser
- Deig:
- 500 g hvetemel
- 3 dl lunkent vann
- 1⁄2 pk tørrgjær
- 2 ss olivenolje
- 1⁄2 ts salt
- 1 ts sukker
- Topping
- 3 kyllingfileter, i skjær i biter
- 1 liten løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4 ss soltørket tomater i olje
- 1 1/2 ss olje fra de soltørkete tomatene
- 1/2 - 1 ts chiliflak, etter smak
- Pepper
- Salt od pepper
- Basilikum
- 1 beger creme fraiche
- 2 baller mozarella oster
- Litt parmesan
- 1 rød chili, valgfritt
Slik gjør du
- Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok til det er godt blandet. Ha i mel og salt. Elt deigen på lav hastighet i minst 10 minutter tilsett vann hvi deigen er for hard . Du skal ha en glatt og elastisk deig. Deigen kan også eltes for hånd. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. en time.
- Bland kyllingbiter sammen med løk, hvitløk, soltørkete tomater, litt olje fra tomatene, hakket basilikum, chiliflak, salt og pepper. Bland godt og sett til marinering til pizzaen skal rulles ut.
- Forvarm stekeovnen til 225 °C
- Del pizzadeigen i to eller fireemner, form to boller og kjevle til to tynne pizzaer.
- Smør rømme over deigen, legg på små biter av mozarella. Fordel den marinerte kyllingblandingen utover rømmen og strø over parmesanost. Stek i 12-15 minutter til kantene på pizzaen er lysebrune. Topp pizzaen med mer basilikum og litt chili om du liker det ekstra hot.