Kyllingsuppe med karri
Kremet kyllingsuppe med masse grønnsaker, karri og mye smak.
Ingredienser
- 3 kyllingfileter omtrent 360 g, i terninger
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 seleristang finhakket
- 2 gulrøtter, i små terninger
- Litt olivenolje
- Salt
- Pepper
- 1 1/2 ss karripulver
- Litt frisk timian(kan sløyfes)
- 1 ss smør
- 3 store ss hvetemel
- 1 l kyllingkraft eller buljong (vann og terninger)
- 3 dl melk eller fløte
- Brokkoli i små buketter
- ca 3 ss persille hakket + litt mer
Slik gjør du
- Varm olivenolje i en gryte og fres løk, seleri , gulrøtter og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett kylling, krydder, salt og litt timian. Bland godt og la det surre litt sammen med grønnsakene. Rør i smør og hvetemel. Rør godt og hell i kyllingkraft mens du fortsetter å røre. Gi suppen et oppkok, hell i melk eller føte og å la det småkoke i 5 minutter. Tilsett brokkoli og persille og kok i 2 minutter til. Smak til suppen med salt og pepper og server med et ekstra dryss persille.