Gulasjesuppe
Smakfull, pikant kjøttsuppe som er lett å lage og behager langt ut i fingertuppene.
Ingredienser
- 1 kg Storfekjøtt, høyrygg, bibringe eller bog uten ben, i terninger ca 1 1/2 cm
- 300 g løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss rapsolje eller annen nøytral olje
- 2 ss tomatpure
- ½ ss paprikapulver
- ½ ts hakket chili eller mer
- 2, 5 dl rødvin
- 2 liter kjøttbuljong ( terninger + vann)
- 2 laurbær blader
- 600 g poteter 1 - 2 raspet, resten kuttet i terninger
- Cayenne pepper
- salt
Slik gjør du
- Varm olje over middels høy varme i en stor gryte og brun kjøttet. Ikke legg for mye kjøtt i gryten. Hvis gryten blir overfylt, vil bitene bli dampet i stedet for brunet. Stek kjøttet i 2 omganger . Flytt alt brunet kjøtt tilbake til gryten. Ha i løk og hvitløk og stek i to minutter sammen med kjøtt . Tilsett paprika, chili, litt salt og tomatpure og bland godt i kjøttblandingen. Hell i rødvin og la småkoke til vinen er blitt litt redusert. Ha i laurbærblader og buljong og kok i ca 45 minutter. Legg nå i poteter, både raspet og i terninger. Reduser varmen og kok i 45 minutter til . Smak til med salt og cayennepepper .