Gulasjesuppe

 

Smakfull, pikant kjøttsuppe som er lett å lage og behager langt ut i fingertuppene.

 

Gulasjsuppe

Personer: 6

Ingredienser

  • 1 kg Storfekjøtt, høyrygg, bibringe eller bog uten ben, i terninger ca 1 1/2 cm
  • 300 g løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss rapsolje eller annen nøytral olje
  • 2 ss tomatpure
  • ½ ss paprikapulver
  • ½ ts hakket chili eller mer
  • 2, 5 dl rødvin
  • 2 liter kjøttbuljong ( terninger + vann)
  • 2 laurbær blader
  • 600 g poteter 1 - 2 raspet, resten kuttet i terninger
  • Cayenne pepper
  • salt

Slik gjør du

  1. Varm olje over middels høy varme i en stor gryte og brun kjøttet. Ikke legg for mye kjøtt i gryten. Hvis gryten blir overfylt, vil bitene bli dampet i stedet for brunet. Stek kjøttet i 2 omganger . Flytt alt brunet kjøtt tilbake til gryten. Ha i løk og hvitløk og stek i to minutter sammen med kjøtt . Tilsett paprika, chili, litt salt og tomatpure og bland godt i kjøttblandingen. Hell i rødvin og la småkoke til vinen er blitt litt redusert. Ha i laurbærblader og buljong og kok i ca 45 minutter. Legg nå i poteter, både raspet og i terninger. Reduser varmen og kok i 45 minutter til . Smak til med salt og cayennepepper .

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.