Sesamnudler med ovnsstekt blomkål
Sesam noodles with roasted cauliflower recipe in english at the bottom of this page👇🏾Sesamnudler med ovnsstekt blomkål blandet med asiatisk en dressing er en nydelig vegetarrett eller tilbehør. Du kan tilsette peanøtter eller litt sriracha om du vil for ekstra smak. Den kan også varieres med andre grønnsaker eller ingredienser som kylling, reker osv.
Ingredienser
- 400g nudler, jeg har brukt sobanudler
- 1 blomkålhode, delt i små buketter
- Rapsolje
- Salt
- Pepper
- 1/2 ts paprika
- 1/2 ts cayenne (kan sløyfes)
- Frisk koriander, hakket
- 1 ss ristet sesamfrø
- Dressing :
- 1 fedd hvitløk, revet eller knust
- 1 ss ingefær, finrevet
- 2 ss riseddik
- 5 ss soyasaus
- 4 ss sesamolje
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200˚C
- Begyn med blomkålen. Ha blomkålbuketter i en langpanne eller ildfast form. Drypp over litt neutral olje, og krydre med salt, pepper, paprika og cayenne. Vend alt godt i olje og krydder og stek blomkålen i ovn i ca. 15–20 minutter. Mens blomkålen steker rører du sammen alle ingrediensene til dressing og koker nudlene etter anvisning på pakken. Hell av vannet på nudlene og skyll rask under rennende kaldt vann. Ha nudlene i en bolle og tilsett blomkål, hakket koriander og dressing. Bland alle ingrediensene og smak til med lime og soya. Dryss over ristete sesamfrø ( det glemte jeg før jeg tok bilde)
- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SESAM NOODLES WITH ROASTED CAULIFLOWER. SERVES 4
Sesame noodles with roasted cauliflower tossed with Asian dressing is a beautiful dish. It is a simple and good vegetarian dinner or side. Can be varied with other vegetables or ingredients such as chicken, shrimp, etc.
Ingredients
400g noodles i used soban noodles1 cauliflower, divided into small bouquets
canola oil
salt
pepper
1/2 teaspoon of peppers
1/2 teaspoon cayenne
Fresh coriander, chopped
1 tablespoon roasted sesame seeds Dressing:
1 clove of garlic, torn or crushed
1 tablespoon ginger, finely chopped
2 tablespoons rice vinegar
5 tablespoons soy sauce
4 tablespoons sesame oil