Potetsalat med urter og sennep
Potato salad with herbs and mustard recipe in english at the bottom of this page.
Potetsalat trenger ikke alltid å drukne i majones og rømme eller kun serveres om sommeren når man har fyrt opp grillen. Prøv denne litt lettere varianten med olivenolje og eddik. Kjempegod salat som smaker hele året og er inspirert av min oppvekst i Tyskland. Guten appetit😋
Ingredienser
- ca 600 g amandine poteter( andre poteter kan også brukes)
- 1 rødløk i tynne skiver
- 4 ss gressløk, finhakket
- 1 neve persille, hakket
- 1 neve reddik spirer
- Dressing:
- 5- 6 ss eplecider eddik
- 6 ss olivenolje
- 1 1/2 ss grovkornet sennep
- 1/2 ts sort pepper
- 1/4 ts chiliflak
- Salt
Slik gjør du
- Del potetene i to eller tre og kok dem i en kjele med saltet vann til de er møre i ca 15 minutter. Hell vann av potetene. Bland ingredienser til dressing og hell over de varme potetene. Tilsett urtene og løk og bland godt. Smak til med salt, pepper og eventuell litt mer syre. Ha salaten over på et stort fat og fordel reddikspirer opp på salaten. Drypp over litt mer olivenolje og server salaten lunken eller kald.
POTATO SALAD WIT HERBS AND MUSTARD, serves 4
Potato salad does not always have to drain in mayonnaise and sour cream or only served in the summer when the grill has been fired. Try this slightly lighter version with olive oil and vinegar. A delicious salad that tastes all year round and is inspired by my growing up in Germany. Guten appetit
Ingredients
about 600 g of amandine potatoes (other potatoes can also be used)1 red onions in thin slices
4 tablespoons chives, finely chopped
1 fist parsley, chopped
1 fist radish sprouts
dressing:
5-6 tablespoons apple cider vinegar
6 tablespoon olive oil
1 1/2 tablespoons of grain mustard
1/2 teaspoon of black pepper
1/4 teaspoon chili flakes
Salt
6 x Potetsalat – Aichas Mat 16. mai 2018 (17:20)
[…] Potetsalat med urter og sennep […]
8 x Potetsalat – Aichas Mat 16. mai 2018 (17:47)
[…] Potetsalat med urter og sennep […]