Masse Salatinspirasjon
Vi er en norsk/marrokansk familie også med tysk oppvekst i mitt tilfelle. Maten vi spiser er en blanding av alt og mye mer 🙂 Men i julen holder vi oss stort sett til norske tradisjoner. Lutefisk på lillejulaften, pinnekjøtt, multer og karamellpudding på julaften. 1 juledag har vi en stor julebrunsj med fårerull, gravet laks, hjemmelaget sild og alt det vanlige …. men vi servere også mange salater. Jeg elsker å lage salater og i mitt barndoms kjøkken var salat et fast tilbehør til alle måltider og ofte i flere varianter. Grønn salat eller en agurk tomat salat med sitrus / eddik vinaigrette var det mest vanlige. I tillegg kunne vi ha kokte salater som besto av bakte eller kokte grønsaker. Det kunne være rødbeter, gulrøtter, stekte tomater, auberginer og løk. Salat var viktig og ble ofte servert som en inngang til et måltidet. Jeg er veldig glad i å lage salater og leker meg ofte frem til nye kombinasjoner. Salat er mangt og å lage salat er som å male et bilde med uendelige variasjoner. Det er gøy og det er ikke vanskelig å smaksette salaten sin. En god olje, eddik eller sitron, salt & pepper er det mest vanlige å blande når man lager dressing. Her har jeg samlet noen, men du vil finne flere uventete og kjempegode salatkombinasjoner under salater på bloggen.
Nyt maten og riktig god jul!