Marmorert sjokoladebark med pistasjenøtter og tranebær
Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lage dette snopet. Barken er nydelig julesnop , men ellers også deilig dessert eller kaffekos til helgen. Du kan variere topping med andre nøtter, hakket hvit sjokolade, oreo-kjeks eller nonstop hvis du skal lage denne sammen med barn.
Ingredienser
- 300 g mørk sjokolade
- 100 g hvit sjokolade
- 1 neve ristete pistasjenøtter, hakket
- 1 neve tranebær, hakket
Slik gjør du
- Hakk og smelt mørk sjokolade i en bolle over et varmebad og rør til den blir myk og blank. Gjør det samme med den hvite sjokoladen. Hell den smeltede mørke sjokoladen på en stekeplate dekket med aluminiumsfolie eller bakepapir og fordel sjokolden jevnt utover. Ha den hvite sjokoladen opp på den mørke i små klatter og bruk en gaffel til å lage marmorering. Dryss ristete, hakkede pistasienøtter og tranebær opp på og sett sjokolade kjølig for å stivne. Du kan sette den i frysen i 30 minutter eller litt lengre tid i kjøleskapet. Fjern folie/ bakepapiret fra barken når den har stivnet og brekk i passende biter.