Salat med ovnsbakte rødbeter, gulrøtter og geitost

Ovnsstekte rotgrønnsaker som beter og gulrøtter er både fargerikt og sunt. De sødmefylte grønnsaken egner seg til veldig mye mer enn tilbehør. Rødbeter og gulrøtter passer til det meste og kan brukes på mange måter.  Her har jeg laget en salat med ovnsbakte rødbeter, gulrøtter og chevre  som egner seg til forrett, smårett og hovedrett.

Salat med ovnsbakte rødbeter, gulrøtter og geitost

Personer, forrett: 4

Ingredienser

  • 4 rødbeter, hele
  • 2 gulrøtter, i skiver
  • 2 håndful salatblader
  • 80 gram valnøtter
  • 200 g chevre (geitost)
  • 3 kvister frisk timian
  • -
  • Dressing :
  • 5 - 6 ss olivenolje
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ts Dijon sennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200°C
  2. Pakk hver rødbet inn i aluminiumsfolie og bak i ovn ved 200 grader i ca. 1 time eller mer avhengig av størrelsen. Avkjøl betene. Fres gulrotskiver godt i litt olivenolje og smak til med salt og pepper. Fjern skallet på de avkjølte rødbetene og skjær i skiver. Fordel rødbeter, gulrotskiver og salatblader utover tallerken. Pisk sammen alle ingredienser til dressing eller bland i et glass med lokk og rist godt. Drypp dressingen over salaten. Skjær osten i skiver og legg opp på salaten. Geitosten kan også gratineres under grillene før den legges på salaten. Topp salaten med hakkete valnøtter og dryss over litt timian og nykvernet pepper.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.