Et hint av sommer med bakte aprikoser
Roasted apricots with pistachios recipe in english at the bottom of the page👇🏾
Ingredienser
- 600 g aprikoser
- 3 ss brunt sukker (moscadova)
- 2 ss smør (vegan eller plantemargarin for veganer)
- 1 klype salt
- 2 ss honning eller lønnesirup
- 4 ss pistasjenøtter, hakket
- Is, yoghurt eller krem til servering
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 °C Del aprikoser i to og fjern steinen. Ha sukker og salt i en bolle og vend frukten i den. Legg alt i en ildfast form. Ha i smør kladdene og drypp over honning. Stek i forvarmet ovn på 180 ° C i ca 20 min. Strø over pistasjenøtter de siste par minutte- ne av steketiden. Server med is, pisket krem eller yoghurt.
- --------------------------------------------------------------------------------------------------------
- --------------------------------------------------------------------------------------------------------
A HINT OF SUMMER WITH ROASTED ABRICOTS. Serves 4
Ingredients
600 g apricots3 tablespoons brown sugar (moscadova)
2 tablespoons butter (vegan or vegan vegas)
1 pinch of salt
2 tablespoons of honey or maple syrup
4 tablespoons pistachio nuts
Method
Preheat the oven to 180 ° CDivide apricots in two and remove the stone. Have sugar and salt in a bowl and turn the fruit into it. Put everything in a ovn form. Add the butter and the drip over honey. Roast in preheated oven at 180 ° C for about 20 minutes. Sprinkle over pistachio nuts for the last few minutes of the roasting time. Server with ice cream, whipped cream or yogurt.