Harira (marokkansk Ramadansuppe)

For marokkanere er det umulig å snakke om marokkansk matarv uten å ta med Harira. Denne tradisjonelle suppen, som lages av kjøtt, kikerter, linser og tomater spises i alle familier hver kveld gjennom hele Ramadan, men den spises også resten av året.
I tillegg er det også vanlig skikk å servere denne suppen til bruden morgenen etter bryllupsnatten.

Det finnes mange oppskrifter på suppen.  Hver region har sin variant og den er  forskjellig fra familie til familie. Man kan bruke oksekjøtt, lammekjøtt eller bare gønnsaker. Noen bruker tynne vermeicille nudler i suppen, andre egg.  Hariara kan være fyldig eller ha en tynnere konsistens. For mange marokkanere er hariraoppskriften fra Fes med selleristang og kjøtt den mest autentiske.  Uansett hvilken oppskrift man bruker så er en harira uten linser og kikerter utenkelig.

Når man spiser iftar (kveldsmåltidet) i måneden ramadan,  serveres Harira med sitron, dadler, tørkete fiken og Chebakiya som er en marokkansk frityrstekt honningkake.

Jeg bruker denne oppskriften hele året. #belgvekster

Harira (marokkansk Ramadansuppe)

Personer: 6

Ingredienser

  • 500 g lammebogskiver med knoke i små terninger, ca 1x1 cm
  • 1 løk finhakket
  • 2 selleristang med blader, snittet
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 ts pepper
  • Salt
  • 1 liten bunt persille, finhakket
  • 1 liten bunt koriander, finhakket
  • 1 dl brune eller grønne linser
  • 1 boks tomater, hakket og kjør til puree i foodprosssor
  • 2 ss tomatpuree
  • 1.5 l grønnsakkraft/buljong
  • 1 boks kikerter
  • 1 ss hvetemel
  • 1 liten neve vermicelli pasta( tynn englehår pasta til suppe)
  • Litt rapsolje til steking
  • 1 sitron

Slik gjør du

  1. Varm olje i en gryte og brun lammekjøtt sammen med løk. Bruk også knoken til suppen. Tilsett krydder og grønnsaker å la det surre litt. Tilsett tomatpuree, tomater, mesteparten av urtene, linser og hell i grønnsakkraft/ buliong. La suppen småkoke under lokk i 45 - 60 minutter til kjøttet er mørt. Tilsett ferdigkokte kikerter og den tynne pastaen og kok i 5 minutter til. Lag en jevning av 1 ss hvetemel eller maizena og 1 ss vann og tilsett i suppen under omrøring. La suppen koke opp igjen til den tykner litt. Tilsett sitronsaft fra en 1/2 sitron og smak til med salt og pepper. Dryss over litt finhakket persille og server med dadler og ekstra sitron til.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.