Kylling frikassé

En god gammeldags kyllingfrikassé er nydelig og enkel mat.

 

Kylling frikassé

personer: 4

Ingredienser

  • 1,2 kg kylling
  • 3 gulrøtter, i terninger eller skiver
  • 100 g sellerirot, terninger
  • 1 bund persille
  • 2 laurbærblad
  • salt
  • pepper
  • Til sausen
  • 80 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 2 dl fløte
  • litt sitronsaft
  • 200 g frosne erter
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Del kyllingen og legg i en kjele, hell så mye kald vann i til kyllingen er dekket. Kok opp og fosskok i 5 minutter, så det skummer og alle urenheter kommer frem. Skum av og tilsett grønsakene, laurbærblad halvparten av persillen, krydder og grønsaker. La kraften få et nytt oppkok, skru ned varmen og kok i ca. 30 min uten lokk til kjøttet er mørt. La kjøttet avkjøle litt . Fjern skinn og bein og skjær fine biter. Smelt smør i en annen kjele på middels sterk varme. Tilsett mel og rør det sammen. Spe på med litt og litt kyllingkraft og fløte mens du rører godt mellom hver gang. Til slutt får du en jevn og klumpfri saus. Kok opp. Ha i grønsakene fra kyllingkraften, kyllingkjøttet og erter.  Smak till med sitron, pepper og salt og dryss over litt persille.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.