Ovnsbakte flaskegresskar med karri-couscous
Gresskar er nydelig å bake og man kan smaksette dem med salt, pepper og frisk timian eller andre krydder. Noen ganger strør jeg parmesan over, men som oftest bruker jeg denne oppskriften.
Ingredienser
- 1 flaskegresskar
- Olivenolje til steking
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chiliflak
- Salt
- Nykvernet pepper
- -
- Couscous
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk , hakket
- 1 ss karripulver
- 1 pose selskapserter ca. 250 g
- 3 dl grønnsaksbuljong
- 3 dl couscous
- En håndfull granateplekjerner
- Bladpersille, hakket
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 C
- Del gresskaret i båter på langs og drypp over olivenolje. Vend litt på båtene og dryss over krydder og salt. Bak gresskaret i ovnen i 30- 40 minutter, eller til båtene er møre og har fått fin farge . Fres løk og hvitløk i olivenolje noen minutter, rør i karri og tilsett buljong. Kok opp buljongen, trekk kjelen til side og tilsett erter og couscous og legg over lokk. La couscousgryn svelle i 5 – 10 minutter. Rør litt i couscousgrynene og server med et dryss persille og granateplekjerner sammen med ovnsstekt gresskar eller noe annet godt til.