Sjokolademousse med kanel og pepperkakesmuler
Deilig sjokolademousse med kakesmuler. Dette er en julete variant av en klassisk dessert. Denne sjokolademoussen smaker av kanel og serveres med knuste pepperkaker – enkelt og lekkert og skikkelig jul. Sjokolademoussen kan også lages uten kanel og pepperkaker resten av året og du kan gjerne bruke andre småkaker til smuler.
Ingredienser
- 0,5 dl melk
- 1 kanelstang, kan erstattes med malt kanel
- 200 gram mørk 70% sjokolade, i biter
- 3 dl kremfløte
- 2 eggehvite,
- 2 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 4/5 pepperkaker, knust til smuler. Du kan også bruke andre julekaker eller sjokolade cookies.
Slik gjør du:
- Varm opp melk og kanelstang og la kanelstang trekke i melken noen minutter. Pisk eggehviter stive. Pisk eggeplommene sammen med sukker til eggedosis og sett begge til side. Fjern kanelstang fra melken og ha sjokoladebiter i melken. Smelt sjokolade i melken over vannbad. Det gjør du ved å varme opp vann i en kjele og sette en bolle som tåler varme opp i kjelen. Bollen må være så pass stor at den stopper damp fra kjelen og fungere som et lokk. Bollen skal ikke være i kontakt med vannet. Den skal varmes opp med varm damp fra vannet i kjelen. Pass også på at vannet ikke blir for varmt eller kommer i sjokoladen.
- Hell den smeltet sjokoladene i en stor bolle og avkjøl. Pisk fløten stiv og vend i smeltet sjokolade, vend inn eggedosis og til slutt stivpisket eggehviter. Fordel sjokolade mousse i serveringsglass eller i en stor serveringsbolle. Avkjøl i ca. 3 timer og server med pepperkakesmuler på toppen.