Karamellisert banan med ristete valnøtter
Recipe for caramelized bananas with walnuts in english at the bottom of this page. Karameliserte bananer med ristete valnøtter toppet med honning får meg alltid til å bli litt nostalgisk. Det trengs ikke mer en enn munnfull med en anelse brent sukker, banan. knasende nøtter dekket med honning og is før jeg er tilbake på mitt mors kjøkken.
I Marokko består vanligvis dessert av et utvalg frukt, inkludert granatepler, fiken og dadler. Noen ganger er frukten smaksatt med et dryss av kanel og appelsinblomst vann, men det serveres også kaker. Alle disse dessertene har ofte en tendens til å innholde ingredienser som honning, nøtter og kanel. På mitt mors kjøkken ble ristete nøtter, honning og kanel selvfølgelig innlemmet i denne desserten etter hun ble introdusert til stekte bananer med is av våre tyske naboer.
Ingredienser
- 2 ss sukker
- 50 g smør
- 1/4 ts kanel (kan sløyfes)
- 2 stk banan, delt i to og halvert på langs
- Til servering:
- iskrem
- 4 ss ristete valnøtter eller andre nøtter, hakket
- 4 ts flytende honning
Slik gjør du
- Begyn med å riste nøtter i ovn eller i tørr stekepanne.
- Smelt sukkeret til lys karamell i en stekepanne og tilsett smør og kanel. Legg banan ned i smør og sukker blanding og stek i et par minutter på begge sider til de er gylne. Fordel is på tallerken, strø ristete nøtter over og ha litt honning over nøttene. Legg til slutt på varme bananer.
Caramelized bananas with roasted walnuts. Serves 4
Ingrediens
2 tablespoons sugar50 g butter
1/4 teaspoon cinnamon(optional)
2 banana split into two and halved lengthwise To serve:
Roasted walnuts or other nuts, chopped
4 teaspoons honey
Icecream