Taco inspirasjon med roquefortrømme
Prøv å blande rouquefort eller annen blåost i rømmen neste gang du serverer taco eller trenger en god dressing. Jeg er en stor tilhenger av å rulle alt mulig i lefser og flate brød. Taco måltider er ikke noe unntak. Fullkorns lefser, godt kjøtt kryddret med spisskummen, koriander, røykt paprika og chili er populære hjemme hos oss. I dag laget vi en taco variant med en topping av rømme og rouquefort. Det ble kjempegodt!
Ingredienser
- 500 g karbonadedeig eller biffkjøtt
- Litt olje til steking
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts malt spisskummen
- 1/4 ts malt koriander
- 1/2 ts paprikapulver
- 1/4 ts kayennepepper
- 2 ts flaksalt
- 1 ts pepper
- frisk koriander, grovt hakket
- GUACAMOLE :
- 1 moden avokado
- 1/2 lime saften
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- Salt
- Pepper
- Litt chili
- Roguefortrømme:
- 1 beger rømme
- 50 g rouquefort
Slik gjør du:
- Kjøttfyll: Stek karbonadedeig i litt olje. Tilsett hvitløk og krydder og stek karbonadedeig i et par minutter til den har fått god farge. Smak til med salt og pepper og gjerne litt chili om du liker det hot.
- Guacomole: Mos avokodo og tilsett hvitløk, lime og chii. Smak til med salt og pepper.
- Server med tortillas, tomatsalsa og salat.