Labneh med røkelaks

Labneh er hjemmelaget kremost som er laget av yoghurt. Det er nydelig og perfekt pålegg og kan brukes som forrett eller som partysnacks med tortilla chips, brød og grønsaker. Den er lett å lage og kan varieres med forskjellige urter, krydder eller smøres på brødskiver med kun litt pepper og en skvett olivenolje. Du kan bruke hvilken yoghurt du vil, men jeg anbefaler å bruke gresk yoghurt. Er du veganer kan du fint lage labneh med soyayoghurt.

I min kultur liker man å dele brød og å sende små fat rundt bordet som er fylt med oliven, salater og andre godsaker. Noen ganger serverer jeg labneh og da liker jeg å pynte den litt ekstra slik at den blir helt uimotståelig og får hovedrollen under en Mezze eller som forrett.

 

Grunnoppskrift Labneh

  • 1 l gresk yoghurt naturell
  • 1 ts salt

1 liter yoghurt gir ½ liter ost.

Sett et dørslag over en bolle og legg i et tynt klede, f.eks. en osteduk eller et kjøkkenhåndkle. Du kan også bruke kjøkkenpapir eller et kaffefilter. Ha i yoghurt og la den stå og renne av seg i 2-12 timer. Du kan knytte osteduken eller kjøkkenhåndklær og henge det opp over en bolle eller i vasken om du ønsker en rund form som ligner på mozzarella.

Jo lengre yoghurten renner av seg, jo fastere blir osten.

 

Labneh med røkelaks 

Jeg liker osten min litt myk og kremet og pleier å gi den ca. 4 -6 timer. Her serverer jeg min labneh toppet med røkelaks i terninger , urter ( kan være estragon, oregano, dill, spiselige blomster osv), en skvett olivenolje og nykvernet sort pepper. Server litt godt brød og grønsaker til.

Den andre varianten er toppet med urter, zaatar, ristete hasselnøtter og granateplekjerner

Flere labneh inspirasjoner

labneh-i-to-varianter-kopi  labneh-5

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.