Toast på bruschetta vis

Bruschetta er en italiensk rett som serveres i mange varianter og som oftest som en forrett eller snacks til et glass vin. Man  kan toppe bruschetta med alt mulig men det som går igjen når man lager bruschetta er grillet, ristet eller stekt brød, olivenolje og hvitløk. Den klassiske bruschetta toppes som oftest med solmodne tomater, løk, basilikum og olivenolje og noen ganger også balsamicoeddik.
I denne oppskriften har jeg laget store skiver med bruschetta som er perfekt til et lunsjmåltid for 2 eller de kan deles som forrett til flere.  Jeg bruker pesto (oppskriften finner du her) og ricotta i tillegg til den klassiske tomat toppingen på brødskivene, men du kan også variere og servere den med en god spekeskinke eller mozzarellaost og pinjekjerner  istedenfor ricotta eller pesto.

 

 

Toast på bruschetta vis

Personer: 2-4

Ingredienser

  • 4 skiver godt brød 
  • Ca 4 ss ricotta ost
  • 4 ts pesto genovese
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 modne tomater eller ca 12 cherrytomater, ta ut mesteparten av det bløte i tomaten og saften og skjær i biter.
  • 1/2 liten rødløk, finhakket
  • Ca 2 ss frisk basilikum, hakket
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • God olivenolje

Slik gjør du

  1. Du kan riste brødskivene i brødrister, legge dem på grill, stekepanne eller under grillelementet i stekeovn. Bland tomater, løk, basilikum og litt olivenolje i en bolle og smak til med salt og pepper. Gni brødskivene inn med litt hvitløk og smør en spiseskje ricotta på hver av skivene. Fordel litt pesto på ricotta osten og legg på tomatfyllet opp på pestoen. Drypp noen dråper olivenolje over tomatene.

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.