Spinat, karamelisert løk- og granateplesalat

Jeg elsker å spise granatepler og i kveld har vi laget denne lekkerbisken av en salat sammen med ovnsstekt kveite og yoghurt.

Spinat, karamellisert løk- og granateplesalat

Personer: 4

Ingredienser

  • 3 løk, skjæres i tynne skiver
  • Litt rapsolje og litt smør
  • 600 gram babyspinat, grovhakket
  • 1 stort granateple, frøene
  • ½ bundt blad persille, hakket
  • 1 neve valnøtter, hakket
  • -
  • Dressing:
  • 2 ss granateplemelasse
  • 1 ts honning, flytende
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • ½ ts chiliflak
  • 2 ss saft fra sitron
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Stek løken på middels varme i en panne med smør og olje. Rør av og til og pass på at pannen ikke er for varm så løken blir for fort stekt. Stek i ca 20 – 25 minutter til løken er helt myk og karamellisert. Smak til med salt og pepper. Ha løken over i salatbolle og tilsett spinat, valnøtter, persille og granateplefrøene. Visp sammen Ingredienser til dressing og bland i salaten. Smak til med salt og pepper.

3 Kommentarer

  • Spicy kylling med søtpotethummus – Aichas Mat 30. april 2016 (10:10)

    […] Spinat og stekt løk salat med granatepler […]

  • Karianne 23. februar 2017 (17:59)

    Hei. Hva slags dressing er det du sikter til her og hva er granat eple melasse?

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 23. februar 2017 (21:17)

      Hei Karianne,
      granateplemelasse er en sirup kokt ned på granaeteplejuice. Den får du kjøpt på flaske i innvandrerbutikk. Med dressing mener jeg de ingrediensene som står under dressing i ingredienslisten. Granateplemelasse, sitron, honning, chili osv…