Spinatpanne med egg og fetaost

Spinat har alltid vært tilstede i oppveksten min på lik linje med mange andre grønnsaker. Min mor hadde alltid et lite varmt måltid klar til oss etter skoletid. Der gikk ofte spinat igjen i kombinasjon med egg og ost. Ikke minst fetaost som er uslåelig med spinat.

.

Spinatpanne med egg og fetaost

Personer: 2 middag

Ingredienser

  • 200 g vasket spinat, fjern de grove stilkene
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 egg
  • 75 g fetaost
  • Salt
  • Litt paprika, aleppo pepper eller chiliflak til å drysse over

Slik gjør du

  1. Varm olje i en panne og stek løk og hvitløk myk før du har i spinatbladene. Dytt Spinaten i pannen med hendene om nødvendig. Snu spinaten med stekespade til alle bladene nesten faller sammen. Smuldre fetaost over spinaten og knekk i eggene. Stek til eggene er ferdige. Dryss litt salt og paprika, aleppo eller chiliflak over eggene og server med godt brød til.

Ingen kommentarer