Rødbetfylte egg med lakserogn

Beetroot and horseradish stuffed eggs recipe in english at the bottom of the page👇🏾 Vanligvis lager jeg fylte egg med litt spicy krydder og urter. Denne gangen har jeg laget en luksusvariant med  en av mine favorittgrønnsaker,  rødbet sammen med pepperrot. Rødbetfylte egg med lakserogn er smakfull og deilig forrett,  superfine på tapasbord, julekoldbord eller til lunsj.

 

 

Rødbetfylte egg

Personer: 4-6

Ingredienser

  • 6 stk hardkokte egg
  • 1 rå rødbet, skrelt og raspet
  • 3 ss majones
  • 1 ts pepperrot ( du må gjerne bruke mer, smak deg frem)
  • 1⁄4 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ss persille, hakket
  • 6 små ts lakserogn

Slik gjør du

  1. Kjør raspet rødbet i foodprocessor eller med stavmixer til pure. Skrell eggene og del dem i to, ta forsiktig ut eggeplommene og ha dem i en bolle. Legg de halve eggehvitbåtene på et fat.Mos eggeplommen med gaffel og bland inn rødbet, majones, pepperot og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Bruk en teskje eller sprøytepose og fyll eggekremen i eggehvitene. Pynt eggene med lakserogn og hakket persille.

Beetroot Stuffed eggs with salmon roe

Usually I make stuffed eggs with a spicy spices and herbs. This time I a made a luxury variant with one of my favorite vegetables, beetroot with horseradish. beetroot stuffed eggs with salmon roe is flavorful and delicious appetizer, lovely for tapas table, buffet or lunch.

ingredients

6 pcs hard-boiled eggs
1 raw beetroot, peeled and grated
3 tablespoons mayonnaise
1 teaspoons (or more if you like)horseradish
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon pepper
2 teaspoons lemon juice
2 tablespoons parsley,chopped
6 small teaspoon salmon roe

Method

Run grated beetroot in a food processor or with a blender to puree. Peel the eggs and cut them in half, then carefully remove yolks and put them in a bowl. Add the half egg whites on a platter. Puree the egg yolk with a fork and mix into beetroot, mayonnaise, horseradish and lemon juice. Season to taste with salt and pepper. Use a teaspoon or piping bag and fill the egg whites with beetroot cream. Garnish eggs with salmon roe and chopped parsley.

1 kommentar