Plommer med smuldredeig av valnøtter og havregryn

Enkel og god dessert med plommer og smuldredeig

 

Plommecrumble med valnøtter og havregryn

Personer: 6

Ingredienser

  • 800 gram plommer
  • 3 ss sukker
  • 3 ss hvetemel
  • 1,2 dl hvetemel
  • 1 dl store havregryn
  • 1 dl brunt sukker (moscadova sukker)
  • 1 knivsodd salt
  • 1 dl gram grovhakkete valnøtter
  • 100 gram smør
  • Vaniljeis til servering eller pisket krem

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 ° C.
  2. Del plommer i båter og vendt i 3 ss sukker og 3 ss hvetemel. Fordel plommene i en smurt ildfast form. Blant havregryn, mel, sukker, salt og valnøtter. Skjær smør i terninger og ha i den tørre blandingen. Blant alt sammen og bruk fingertuppene til å lage små klumper. Dryss smulene jevnt over plommene og stek i ca 40 minutter til kakesmulene blir gyllenbrun og crispy og plommesirup begynner å piple ut mellom smulene.
  3. Avkjøl litt og server varm crumble med vaniljeis eller pisket krem.

Oaty nutty plum crumble, serves 6.

Ingrediens

800 grams plums
3 tablespoons sugar
3 tablespoons flour
1.5 dl flour
2 dl rolled oats
1 pinch of salt
1 dl brown sugar (moscavoda sugar)
100 grams butter
(1 dl grams rough choppy walnuts)
Vanilla ice cream for serving

Method

Preheat oven to 180 ° C
Cut the plums in two and turn in 3 tablespoons sugar and 3 tablespoons flour. Arrange the fruit in a greased casserole dish. Stir together flour, oats, brown sugar, walnuts, and salt in a bowl, then blend in butter with your fingertips until mixture forms small clumps. Crumble oat topping evenly over plum mixture and bake for 40 minutes until topping is golden and plum syrup begins to come out between the crumbs. Cool slightly and serve warm with ice-cream or whipped cream.

2 Comments

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.