Gulrot- og appelsinsalat med granatepler og couscous

Carrot and orange salad with pomegranate with couscous recipe in english at the bottom of the page👇🏾Dette er en forfriskende salat som er inspirert av mitt marokkanske kjøkken. Vi bruker nesten alltid appelsiner i kombinasjon med gulrot i salat. I tillegg har jeg også tilsatt granatepler, couscous, mynte og persille som også er mye brukte ingredienser i  det marokkanske kjøkken. Nyt!

Gulrot- og appelsinsalat med granatepler og couscous

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 g gulrot, skrell og skjær i skiver
  • Salt
  • 2–3 ss olivenolje
  • 1½ dl couscous
  • 3 middels store blodappelsiner, eller vanlige. Den ene skal være delvis pynt og skjæres i pene skiver.
  • 1 sitron, saften
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ - 1 granateple, kjerner
  • 1 klype kajennepepper
  • En liten håndfull mynte (kan sløyfes)
  • En håndful persille

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Bland gulrotskivene med litt olje og salt. Legg i en ildfast form og stek i ovn i 20 minutter eller til gulrøttene er litt myke. Tilbered couscous etter pakkeanvisning. Rør couscousen luftig med en gaffel, ha i litt olje og sett til side.  Skrell appelsinene og skjær dem i terninger eller fileter. Skjær på en tallerken for å kunne fange opp juicen. Bland sammen gulrøtter, couscous, appelsinkjøtt og juice. Tilsett kajenne, hvitløk, granateplekjerner, sitronsaft, olivenolje, finhakket mynte og persille. Smak til med salt og bland alt godt sammen. Pynt med appelsinskiver og litt friske urter.
  3. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  4. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CARROT AND ORANGE SALAD WITH POMGRANATE AND COUSCOUS. Serves 4

This is a refreshing salad inspired by my Moroccan cuisine. We almost always use oranges in combination with carrot salad. In addition, I have also added pomegranates, couscous, mint and parsley which are also widely used ingredients in Moroccan cuisine. Enjoy!.

Ingredients

500 g carrot, peel and cut in slices
salt
2-3 tablespoons olive oil
1½ dl couscous
3 medium blood oranges, or common oranges. One should be in slices for garnish
1 lemon juice
2 cloves of garlic, finely chopped
½ - 1 pomegranate, kernels
1 pinch of Cayenne pepper
a small handful of mint
a handful of parsley.

Method

Preheat the oven to 200 °C. Mix the carrots with some olive oil and salt. Put in a ovnproved dish and roast for 20 minutes or until the carrots are slightly soft. Prepare the couscous following package instructions. Stir the couscous airy with a fork, add some olive oil and set aside. Peel the oranges and cut them into wedges or fillets. Cut on a plate to catch the juice. Mix the carrots, couscous, oranges and juice. Add the cayenne pepper, garlic, pomegranate kernels , lemon juice, olive oil, chopped mint and parsley. Season with salt and mix well together. Garnish with orange slices and some fresh herbs.

Ingen kommentarer