Thai råkostsalat med risnudler

Forfriskende salat med knasende grønnsaker, nudler  og en frisk asiatisk dressing. 

Salaten kan serveres som en vegetarrett eller i kombinasjon med kjøtt eller fiskeretter. I dag har jeg valgt å servere den til  Bbq sweet & spicy laksefilet fra LERØY SEAFOOD. Laksefileten kommer med en ferdig marinade av honning, soya og chili som superenkelt sørger for en god smaksopplevelse.

REKLAME i smarbeid med LERØY SEAFOOD.

Thai råkostsalat med risnudler

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 180 g risnudler
  • 1 liten 1/4 rødkål, finsnittet
  • 2 - 3 gulrøtter, julienne 
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 bunt frisk koriander 
  • Litt frisk mynte  
  • Litt asiatisk basilikum, kan sløyfes
  • Dressing:
  • 1 lime, saften
  • 2 ss risvinseddik
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss honning eller sukker
  • 1/2 rød chili, finhakket 

Slik gjør det

  1. Begynn med å gjøre klar alle grønnsakene. Rør sammen ingredienser til dressing i en liten skål og kok risnudler. Enkleste måten å koke risnudler på er å legge nudlene i en bolle og helle kokende vann over nudlene. Dekk til bollen og la nudlene ligge i bløt i ca. 3 minutter. Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. Klipp gjerne risnudler litt med saks, da blir de lettere å håndtere.
  2. Ha nudler, alle grønnsaker og urter i en salatskål og vendt i dressing. Smak på salaten og tilsett eventuellt mer søtt(sukker), surt (eddik eller lime) eller salt (soyasaus) liker du det litt sterk kan du tilsette mer chili. 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.