Penne. Brokkoli og Pesto

Penne Broccoli and Pesto recipe in english at the bottom of this page.

Penne Brokkoli og Pesto

personer: 4

Ingredienser

  • 400 g penne eller annen pasta
  • 1 brokkolihode delt i små buketter
  • 1 stor bunt frisk basilikum
  • 60 g revet parmesan
  • 4 ss pinjekjerner
  • 1 - 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 11/2 dl ekstra virgin oliven olje
  • Litt revet sitronskall
  • Litt salt
  • Pepper  

Slik gjør du

  1. Pesto: Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en foodprosessor til det er nesten finhakket. Tilsett sitronsaft og olje mens maskinen fremdeles er i gang. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Jeg liker at min pesto har middelsgrov konsistens.
  2. Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er nesten al dente. Ha i  brokkoli og kok i et minutt til. Hell av vannet, men ta vare på  ca 1 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen og brokkoli tilbake igjen i kjelen.  Rør i pesto og litt av kokevannet i pastaen til passende konsistens og bland godt.  Smak til med salt, pepper og sitronskall.

Penne and pesto

Ingidients

400g penne
1 broccoli head divided into small florets
1 big bunch fresh basil
60 g grated Parmesan
4 tablespoons pine nuts
1 -2 garlic clove, minced
1 tablespoon lemon juice
1 1/2 dl extra virgin olive oil
1 tablespoon lemon zest finely grated
¼ tbsp salt
Pepper

 

Method

For the pesto: Put basil, parmesan, pine nuts and garlic in a food processor until it is finely chopped . Add the lemon juice and oil while the machine is still running. Season with salt and pepper. Add more oil if the pesto seems too thick.

  Cook the pasta in a large saucepan of salted water until almost al dente . Add the broccoli florets and cook for another minute . Pour off the water, but take care of about 1 dl boiling water to stir together the pasta with. Have pasta and broccoli back again in the saucepan. Stir in pesto and and some of the cooking water to the pasta and mix well. Season the with salt, pepper lemon zest.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.