Penne. Brokkoli og Pesto
Penne Broccoli and Pesto recipe in english at the bottom of this page.
Ingredienser
- 400 g penne eller annen pasta
- 1 brokkolihode delt i små buketter
- 1 stor bunt frisk basilikum
- 60 g revet parmesan
- 4 ss pinjekjerner
- 1 - 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 ss sitronsaft
- 11/2 dl ekstra virgin oliven olje
- Litt revet sitronskall
- Litt salt
- Pepper
Slik gjør du
- Pesto: Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en foodprosessor til det er nesten finhakket. Tilsett sitronsaft og olje mens maskinen fremdeles er i gang. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Jeg liker at min pesto har middelsgrov konsistens.
- Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er nesten al dente. Ha i brokkoli og kok i et minutt til. Hell av vannet, men ta vare på ca 1 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen og brokkoli tilbake igjen i kjelen. Rør i pesto og litt av kokevannet i pastaen til passende konsistens og bland godt. Smak til med salt, pepper og sitronskall.
Penne and pesto
Ingidients
400g penne1 broccoli head divided into small florets
1 big bunch fresh basil
60 g grated Parmesan
4 tablespoons pine nuts
1 -2 garlic clove, minced
1 tablespoon lemon juice
1 1/2 dl extra virgin olive oil
1 tablespoon lemon zest finely grated
¼ tbsp salt
Pepper