Marokkansk kyllingtagine med dadler og oliven

Denne gryteretten retten er stor på smak, og enkel å tilberede. 

I Marokko lages tagine gryter vanligvis med oppskåret kjøtt, kylling eller fisk sammen med grønnsaker. Eller kun vegetarisk og man bruker ofte frukt og nøtter i dem. Vanlige krydder som brukes kan være ras el hanout, ingefær, spisskummen , gurkemeie, kanel, safran,og malt koriander. Noen ganger også paprika og chili . Den søte( rosiner, dadler, aprikoser osv)  og sure (sitroner) kombinasjonen er vanlig i tagine retter som er laget med lam og kylling.

#REKLAME Dette innlegg er laget for Oluf Lorentzen / og jeg har brukt oliven og olivenolje  fra Iliada olivenolje  i oppskriften.

porsjoner : 4

Ingredienser

  • 1 kylling, delt i flere stykker eller bruk 4 store kyllinglår
  • 1 ss havsalt + mer for å smake til
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts paprika + 1 ts til løk
  • 1 ts koriander
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 3 ss + mer Iliada olivenolje, øko
  • 3 løk, halvert og skjer i skiver
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss tomatpuree
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblad 
  • 2 dl dadler uten stein, hakket
  • 4 dl vann
  • 1/2 sitron, saften
  • 1 glass (370 g) Iliada kalamata oliven
  • Litt frisk koriander hakket

Slik gjør du

  1. Ha kylling, 1 ss havsalt, spisskummen, 2 ts paprika,malt koriander, malt ingefær og 3 ss olivenolje i en stor bolle. Bland godt til krydderblandingen dekker alt kjøtt. Skjær opp løk og finhakk hvitløk og sett til side.
  2. Varm en stor gryte eller stekepanne over middelshøy varme. Legg i kyllingen og stek til kyllingdelene er gyllenbrune på begge sider. Overfør til tallerken og sett til side. 
  3. Ha løkskivene i gryten og tilsett mer olje om nødvendig. Stek under omrøring til løken er myk og gyllen, ca. 10 minutter. Tilsett nå finhakket hvitløk og tomatpurre og stek litt til. Rør 1 ts paprika, litt pepper og hakkede dadler i løkblandingen. 
  4. Legg kyllingen tilbake i gryten sammen med laubærblad, kanelstang og ca 4 dl vann og kok opp. Reduser varmen og la det koke med lokket på til kyllingen er gjennomstekt, ca. 30 minutter. Rør litt i sausen av og til for at dadlene ikke brenner seg i bunnen av gryten. Sausen skal være tykk, men ha i mer vann om den er for tykk.
  5. Skvis over litt sitronsaft og smak til med salt og pepper.  Strø oliven og koriander over kyllingen. Server med grønn salat, brød, ris eller couscous.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.