Marokkansk kyllingtagine med dadler og oliven
Denne gryteretten retten er stor på smak, og enkel å tilberede.
I Marokko lages tagine gryter vanligvis med oppskåret kjøtt, kylling eller fisk sammen med grønnsaker. Eller kun vegetarisk og man bruker ofte frukt og nøtter i dem. Vanlige krydder som brukes kan være ras el hanout, ingefær, spisskummen , gurkemeie, kanel, safran,og malt koriander. Noen ganger også paprika og chili . Den søte( rosiner, dadler, aprikoser osv) og sure (sitroner) kombinasjonen er vanlig i tagine retter som er laget med lam og kylling.
#REKLAME Dette innlegg er laget for Oluf Lorentzen / og jeg har brukt oliven og olivenolje fra Iliada olivenolje i oppskriften.
Ingredienser
- 1 kylling, delt i flere stykker eller bruk 4 store kyllinglår
- 1 ss havsalt + mer for å smake til
- 1 ts spisskummen
- 2 ts paprika + 1 ts til løk
- 1 ts koriander
- 1/2 ts malt ingefær
- 3 ss + mer Iliada olivenolje, øko
- 3 løk, halvert og skjer i skiver
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss tomatpuree
- 1 kanelstang
- 2 laurbærblad
- 2 dl dadler uten stein, hakket
- 4 dl vann
- 1/2 sitron, saften
- 1 glass (370 g) Iliada kalamata oliven
- Litt frisk koriander hakket
Slik gjør du
- Ha kylling, 1 ss havsalt, spisskummen, 2 ts paprika,malt koriander, malt ingefær og 3 ss olivenolje i en stor bolle. Bland godt til krydderblandingen dekker alt kjøtt. Skjær opp løk og finhakk hvitløk og sett til side.
- Varm en stor gryte eller stekepanne over middelshøy varme. Legg i kyllingen og stek til kyllingdelene er gyllenbrune på begge sider. Overfør til tallerken og sett til side.
- Ha løkskivene i gryten og tilsett mer olje om nødvendig. Stek under omrøring til løken er myk og gyllen, ca. 10 minutter. Tilsett nå finhakket hvitløk og tomatpurre og stek litt til. Rør 1 ts paprika, litt pepper og hakkede dadler i løkblandingen.
- Legg kyllingen tilbake i gryten sammen med laubærblad, kanelstang og ca 4 dl vann og kok opp. Reduser varmen og la det koke med lokket på til kyllingen er gjennomstekt, ca. 30 minutter. Rør litt i sausen av og til for at dadlene ikke brenner seg i bunnen av gryten. Sausen skal være tykk, men ha i mer vann om den er for tykk.
- Skvis over litt sitronsaft og smak til med salt og pepper. Strø oliven og koriander over kyllingen. Server med grønn salat, brød, ris eller couscous.