Lun vintersalat med ovnsstekt rosenkål og gulrøtter

✨REKLAME og KONKURRANSEi samarbeid med OLIVENLUNDEN 1830

Denne nydelige vintersalaten med ovnsbakte grønnsaker, granatepler og parmesan passer til mye og egner seg også godt som et vegetarisk måltid. 

Lun rosenkål -og gulrotsalat med granateplekjerner er en fargerik og god salat som har det meste. Litt salt, litt søtt, noe mykt, litt syrlighet og knasende granateplekjerner med masse friskhet.

Jeg har smaksatt salaten med basilikumolje, granateplebalsamico og urtesalt til salat og pasta fra OLIVENLUNDEN 1830.   

En smaksbombe av en olje og balsamicoen er fruktig, med god sødme og masse smak av granatepler.  Ønsker du litt variasjon, kan du tilsette nøtter, ruccola istedenfor spinat eller bytte ut parmesan med fetaost.

Oppskriften finner du lenger nede.

KONKURRANSE:

Jeg får trekke åtte heldige vinnere, tre på facebook og fem på Instagram som får tilsendt gavepakken «Matmagi hver dag» fra   OLIVENLUNDEN 1830

Pakken inneholder: Basilikumolje  Granateplebalscamico  Tomat-og basilikumbalsamico og Urtesalt til salat og pasta

Du kan delta i konkurransen via min instagram  og facebook

Jeg har også fått en egen rabattkode for mine følgere. Koden gir gratis levering på bestillinger lagt inn på OLIVENLUNDEN 1830 mellom 30.11-03.12. 1 bruk per kunde. Koden er AICHAMATMAGI

 

Lun vintersalat med ovnsstekt rosenkål og gulrøtter

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 3-4 gulrøtter
  • 400g rosenkål
  • Urtesalt til salat og pasta
  • Litt sort pepper
  • 2 ss hverdagsolje
  • 100 g babyspinat
  • 1 granateple, kjerner
  • 2 ss basilikumolje
  • 2 ss granateplebalsamico
  • 40 parmesan, høvlet

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Skrell gulrøtter og kutt i terninger, rens rosenkålen og del dem i to. Ha rosenkålen sammen med gulrøtter i en ildfast form, drypp over olivenolje og krydre med urtesalt og pepper, bland alt godt sammen. Stek i forvarmet ovn ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er mør og gyllen. Snu på dem en gang under stekingen. 
  3. Legg de ovnsstekte grønnsakene, babyspinat og mesteparten av granateplekjerner på et stort fat og tilsett basilikumolje og granateplebalsamico. Løft grønnsakene varsom for å blande og smak gjerne til med litt mer urtesalt. Dryss over resten av granateplekjerner og topp med høvlet parmesan.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.