Blåskjell i tomat og basilikumsaus
Recipe for mussels in tomato & basil in english at the bottom of the page👇🏾
Ingredienser
- 1 kg blåskjell
- 2 fedd hvitløk, hakket
- ½ ts chiliflak eller litt fersk chili, hakket
- 1 boks tomater, hakket
- 1/2 ts honning eller sukker
- 1 dl tørr hvitvin ( kan sløyfes)
- En neve frisk basilikum, hakket
- 1 ss olivenolje
Slik gjør du
- Fres hvitløk i olivenolje, tilsett chili, tomater, honning og hvitvin og kok opp. Kok sausen i noen minutter før du ha i blåskjell. Kok blåskjellene i tomatsaus under lokk og rist gryten godt med lokk på inn i mellom. La skjellene dampe på høy varme til alle har åpnet seg. Bland i hakket basilikum og server med brød.
Mussels in tomato & basil. Serves 2
Ingredients
1 kg mussels2 clove garlic, chopped
½ teaspoon chili flakes or some fresh chilli, chopped
1 can tomatoes, chopped
1/2 teaspoon honey or sugar
1 dl dry white wine(optional)
Some fresh basil, chopped
1 tablespoon olive oil