Blåskjell i tomat og basilikumsaus

Recipe for mussels in tomato & basil in english at the bottom of the page👇🏾

Blåskjell i tomat og basilikumsaus

Personer: 2

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • ½ ts chiliflak eller litt fersk chili, hakket
  • 1 boks tomater, hakket
  • 1/2 ts honning eller sukker
  • 1 dl tørr hvitvin ( kan sløyfes)
  • En neve frisk basilikum, hakket
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Fres hvitløk i olivenolje, tilsett chili, tomater, honning og hvitvin og kok opp. Kok sausen i noen minutter før du ha i blåskjell. Kok blåskjellene i tomatsaus under lokk og rist gryten godt med lokk på inn i mellom. La skjellene dampe på høy varme til alle har åpnet seg. Bland i hakket basilikum og server med brød.

Mussels in tomato & basil. Serves 2

Ingredients

1 kg mussels
2 clove garlic, chopped
½ teaspoon chili flakes or some fresh chilli, chopped
1 can tomatoes, chopped
1/2 teaspoon honey or sugar
1 dl dry white wine(optional)
Some fresh basil, chopped
1 tablespoon olive oil

Method

Saute garlic in olive oil, add chili, tomatoes, honey and white wine and bring to a boil. Boil the sauce for a few minutes before you have the mussels. Boil the mussels in tomato sauce with the lid and shake the pan well with the lid on in between. Let the mussels steam on high heat until all have opened up. Mix in chopped basil and serve with bread and aioli.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.