Hjemmelaget tagliatelle med spinat og mascarpone

Egg, mel og litt salt er alt du trenger for å lage hjemmelaget pasta. Min ble kanskje ikke helt perfekt og tynn, men den ble farlig god i lag med spinat og mascarpone saus. Det er helt greit om du vil hoppe over å lage pastaen  selv og lage retten med ferdig kjøpt tagliatelle : -)

 

pasta-copy

Hjemmelaget tagliatelle med spinat og mascarpone

Personer: 4

Ingredienser

  • Hjemmelaget pasta
  • 400 gram tippo 00, durumhvete eller hvetemel
  • 4 egg
  • 1 ts salt
  • Sausen
  • 2 hvitløksfedd , grovhakket
  • 400 frisk spinat,
  • 1 knivsodd muskat
  • 1 dl kremfløte
  • 150 g mascarpone ost
  • En neve parmesan ost, revet
  • Salt og pepper
  • Pepper
  • litt smør til steking

Slik gjør du

  1. Lag pasta
  2. Bland salt og mel. Hell blandingen på bakebordet eller i en bolle og lag en grop. Knekk eggene i midten. Bruk en gaffel til å røre eggene godt sammen, mens du også får med deg mer og mer av melet. Når alt melet er blandet inn, knar du deigen godt. Egg størrelsene kan variere . Tilsett gjerne mer mel om deigen er klissete. Deigen skal knas i ca 10 minutter til den er elastisk og myk . Pakk den inn i plast film eller legg i en pose og la hvile i 30 minutter. Del deigen i to og form den til en firkant . Kjevl til en lang rektangulær leiv til deigen er tynn , men ikke gjennomsiktig. Dryss litt mel utover deigen og rull den fast sammen (som når du lager kanelboller). Kutt i skiver. Løs opp rullene med pasta og la tørke i minst 15 minutter. Visst du har pastamaskin kan du selvfølgelig kjøre den i pastamaskinen. Kok opp saltet vann og hai pasta. Kok fersk pasta i 2-3 min. Skal du bruke ferdig kjøpt tagliatelle, følger du pakkeanvisningen for koketid.
  3. Varm smør i en kjele og stek hvitløk til myk. Tilsett spinat og muskat. Kok i noen minutter og krydre med salt og pepper. Tilsett fløte, mascarpone og litt av kokevannet fra pastaen. Kok opp sausen og smak til med litt salt og pepper. Hell vannet av pastaen og ta vare på litt av kokevann. Bland tagliatelle opp i spinatsausen. Tilsett parmesan og litt mer kokevann og rør til fin kremet konsistens.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.