Vegan toast inspirasjon

(For vegan toast inspiration in english scroll down the page to the bottom.

 

Det hender at jeg har to, tre dager i uken med kun vegetarmat på menyen.  Ikke alltid nødvendigvis av miljøhensyn og helse, eller fordi det er trendy akkurat nå å spise vegetarisk. Jeg spiser mye grønt fordi jeg er oppdratt til å spise slik og fordi jeg liker det. Jeg spiser rødbeter, avokadoer, asparges, tomater…. fordi det er deilig mat! Når jeg først er i gang, så prøver jeg å inspirere de andre rundt meg til å spise mer farger. Beste måten å gjøre det på er å bruke min mor sin metode. Ikke bruk pekefinger og moralisme, men lag heller noe godt å spise og vis dem grønsakenes fortreffelighet.

I går serverte jeg avokado toast med forskjellige typer topping til et lunsjmøte. Det finnes en lang rekke andre grønsaker jeg kunne har brukt på avokadoen som asparges, stekt sopp, ovnstekte blomkål, hummus i alle varianter, grillete auberginer og paprika sammen med pinjekjerner, redikker osv. Men jeg hadde hverken tid eller lyst til å handle eller lage noe mer avansert.

De lå to avokadoer på kjøkkenbenken  som var klar for action og de brukte jeg på alle skivene. I tillegg brukte jeg det jeg fant i skapene og laget fire forskjellige avocado toast varianter som alle ble spist opp av fornøyde lunsjgjester som vanligvis ikke spiser vegansk.

  • 1. Avokado, ferdig kokte røde linser, olivenolje, sitron, spisskummen, havsalt og granateplekjerner
  • 2. Avokado, kiwi og granateplekjerner
  • 3. Avokado, agurk og chiliflak med litt olivenolje og havsalt, pepper
  • 4.Avokado, tomat, hvitløk, løk, persille, olivenolje, havsalt, pepper

It happens that I have two, three days a week with only vegetarian food on the menu. Not always necessarily because of the environment and health , or because it is trendy right now to eat vegetarian. I eat a lot of greens because I am raised to eat this way and because I like it. I eat beets, avocados, asparagus, tomatoes …. because it’s delicious food! And when i do so,  I try to inspire the others around me to eat more colors too. The best way to do that is to use my mother’s method. Don’t moralize  but rather make something delicious to eat and share it .

Yesterday I served avocado toasts with different types of topping for a lunch meeting. There are a wide variety of other vegetables I could have used on my avocado toasts  as asparagus, fried mushrooms, roasted cauliflower, hummus in all varieties, grilled aubergines and peppers with pine nuts, redikker etc. But I had neither time nor was i in the mood  to make something more fancy.

They were two avocados on the counter that were ready for action and I used them on all the toasts. In addition, I topped the avocado with what I found in the cupboards and made four different avocado toast varieties that all were eaten  by satisfied lunch guests who do not normally eat vegan.

 

1. Avokodo, ready  cooked red lentils, olive oil, lemon, cumin, sea salt and pomegranate kernels

2. Avokado, kiwi and pomegranate kernels

3. Avokado, cucumber and chili flakes with a little olive oil and sea salt, pepper

4. Avokado, tomaot, garlic, onion, parsley, olive oil, sea salt, pepper

 

Ingen kommentarer