Varmrøkt ørretsalat med bønner og granatepler

Hot-smoked trout salad with beans and pomegranates recipe in english at the bottom of this page👇🏾

En fargerik og lettlaget salat som blir til et spennende og velsmakende måltid på rekordtid.

 

Varmrøkt ørretsalat med bønner og granatepler

Personer: 4

Ingredienser

  • 300 g varmrøykt krydderørret eller laks
  • 2 ss hvitvinseddik

  • 1 ss granateplemelasse

  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • Litt salt og 
pepper

  • 250 g sorte linser eller brune bønner, ferdigkokt
  • 1 stort granateple, kjerner av
  • 1 rødløk, i skiver
en
  • håndfull dill
  • En stor pose friske salatblader, f.eks. grønn og rød lollosalat, crispisalat og rucola

Slik gjør du

  1. Bland eddik, melasse, olivenolje, salt og pepper i en bolle. Tilsett bønner (eller linser), granateplekjerner, rødløk, mesteparten av dillen og bland godt. Ha alt over på serveringsfat og bland inn salatblader. Bruk hendene til å løfte salaten pent i bønneblandingen. Riv av små stykker av ørret, og legg dem utover salaten. Pynt med resten av dillen.

HOT-SMOKED TROUT SALAD WITH BEANS AND POMEGRANATE. SERVES 4

A colorful and easymade salad that turns into an gorgeous and tasty meal in no time.

Ingredients

300 g hot-smoked trout or salmon
2 tablespoons white wine vinegar
1 tablespoon pomegranate molasses
3 tablespoon extra virgin olive oil
A little salt and pepper
250 g black lentils or brown beans, pre-cooked
1 large pomegranate, kernels
1 red onions in thinn slices
A fist of dill
A large bag of fresh lettuce leaves, for example: green and red lollo, crisp salad and rucola

Method

Mix vinegar, molasses, olive oil, salt and pepper in a bowl. Add beans (or lentils), pomegranates kernels, red onions, most of the dill and mix well. Have everything on serving plat and mix in lettuce leaves. Use your hands to lift the salad nicely in the bean mixture. Tear off small pieces of trout(or salmon) and place them on the salad. Garnish with the rest of the dill.

Ingen kommentarer