Tomatsalat med oliven

Sommeren er tiden for tomater, og jeg bruker dem nesten hver dag gjennom hele sesongen. På brødskiven, pizza, oppvarmet og selvfølgelig i salater. Sommertomater er  nydelige og trenger egentlig ikke noe mer enn litt olivenolje og salt. Jeg lager mye salat og liker å forandre litt på kombinasjoner. Dette er en veldig enkel, men så utrolig god variant som passer til det meste.

 

 

Tomatsalat med oliven

Personer : 4

Ingredienser

  • ca 600 g tomater, gjerne ulike typer
  • 1 rødløk, finsnittet
  • Litt urter, persille eller basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • Sitronsaft, smak deg frem
  • Flaksalt
  • Pepper
  • Sorte oliven

Slik gjør du

  1. Skjær store tomater i båter og de små cherry tomatene i to. Fordel dem utover et stort fat eller legg i en salatskål sammen med løk. Tilsett hakkete urter, drypp olivenolje over, litt sitronsaft og smak til med salt og pepper. Ha på svarte oliven til slutt.

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.