Thai inspirerte poteter

For Thai inspired potatoes recipe in english scroll to the bottom of this page 👇🏾  Er du på jakt etter inspiration til kjøttfri mandag eller en ny oppskrift til godt tilbehør, er denne herlige potetretten noe jeg ville har prøvd meg på. Oppskriften skal fungere som inspirasjon og du må gjerne utvide denne varme deilige salaten med både flere grønnsaker, lime, kylling, fisk eller kjøtt.

 

 

 

Thai inspirerte poteter

Personer: 4

Ingredienser

  • 800 g poteter
  • 3 ss vegetabilsk olje
  • 8 ss riseddik
  • 1-2 rød chili, hakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • 4 vårløk, hakket
  • Frisk koriander, hakket
  • Persille, hakket
  • Usaltete peanøtter, hakket

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200°C
  2. Del potetene i to eller fire, litt avhengig av størrelse. Vend potetene i oljen og ha på salt. Legg potetene i en langpanne og stek dem i ovnen til de er gyllenbrune og sprø. Ha eddik, sukker, hvitløk, chili, ingefær og hvitløk i en kasserolle. Varm opp og la det småkoke i ca 1 minutt til sukkeret er oppløst. Bland poteter, eddikblandingen, vårløk og urter. Smak til med salt og pepper og topp med hakkede peanøtter.

Thai inspired potatoes

Meatless days inspiration or as a lovely side dish. They are absolutely irrestible!.

ingredients

800 g potatoes
3 tablespoons vegetable oil
8 tablespoons rice vinegar
1 - 2 red chili, chopped
1 teaspoon grated ginger
2 teaspoons brown sugar

1 garlic clove,
4 scallions, chopped,
Fresh coriander, chopped
Parsley, chopped

Unsalted peanuts, chopped

Method


Preheat ovn to 200°C. Turn potatoes in oil, add salt and roast potatoes in the ovn until they are golden brown & crisp. Add vinegar, sugar, garlic, chili, ginger to a saucepan and simmer for ca 1 minute until sugar dissolves. Toss potatoes, vinegar mixture, scallions and herbs to combine. Taste and season with salt and pepper and top with chopped peanuts .

3 Kommentarer