Taco med marinerte scampi, mango og sorte bønner

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 g ferdigskrelte scampi
  • 3 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts spisskummen,
  • 1/2 ts røykt hot paprika
  • 1 rød chili, hakket
  • 1/2 ts havsalt
  • 2 ts flytende honning
  • 2 ts flytende honning
  • 1 liten neve frisk hakket koriander
  • 1/2 Lime
  • 1 boks ferdigkokte sorte bønner
  • 1 mango, skrelt og i terninger
  • -
  • Tilbehør:
  • Avokado
  • Salat
  • Salsa
  • Rømme
  • Mer chili, koriander og lime

Slik gjør du

  1. Skrell skallet av scampiene, om du ikke har kjøpt ferdig skrellt og rens de. Legg de i en dyb skål og bland med olje, hvitløk, alle krydder, honning og koriander. Sett til side og tilbered resten av ingrediensene. Skrell og skjær mangoen i terninger. Del avokadoen skjær i skiver. Dekk på bordet og forbered resten av tilbehøret i skåler.
  2. Varm en stor stekepanne og pass på at pannen er varm og god, før du ha i scampier. Stek scampier med marinaden i ca. 1 minutt på hver side, eller til de skifter farge til rød. Bland i avrente bønner, mango og litt limesaft og la surre veldig rask uten å røre for mye til bønnene er varme.

Ingen kommentarer