Sushibolle 2

Vi er veldig glad i rå fisk hjemme hos oss og en av de enkleste måtene å spise sushi på, er å lage sushiboller. Før laget vi alltid sushi med nigiribiter, makiruller osv …Veldig godt og sosialt, men veldig mye jobb når man er flere enn to. Å lage sushiboller er så mye enklere, og en garantert vellykket måte å servere fisk på.

Jeg bruker laks og tunfisk, men du kan også bruke andre fiskesorter. Rå tunfisk kan være litt dyrt og vanskelig å få tak i, men du finner som oftest frosne blokker av tunfisk i asiatiske butikker. Spør gjerne i fiskedisken hvilken fisk de har som egner seg til sushi og sashimi. Er du i tvil, plukk fra frysedisken. Planlegger du å servere rå fisk, er det viktig at den har vært frossen i 1 døgn først. Skal du bruke fisken med det samme kan vakumpakkete produkter fra forskjellige produsenter brukes uten å fryses først.

 

Sushibolle 2

Personer: 2

Ingredienser

  • 200 gram fisk til sashimi, gjerne flere typer, som laks og tunfisk.
  • 200 reker eller kokt små scampi
  • 2 porsjoner med sushi ris, følg pakke anvisning
  • 1 avokado
  • Reddiker
  • Syltet ingefær
  • Wakame
  • Wasabi
  • Soyasaus

Sik gjør du

  1. Kok sushi ris etter pakkeanvisning. Fordel kokt risen i skåler og skjær fisken i så like skiver som mulig. Dander risen med fisk, reker, avokado, reddiker og et dryss sesamfrø. Server sushibollen med wakame, syltet ingefær, soyasaus, wasabi.  

Additional Info

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.