Spicy marokkansk kylling med linser

For Moroccan spiced chicken and lentil one pot recipe in english scroll down to the bottom of this page 👇🏾
La  vintermaten varme både kropp og sjel og lag denne deilig gryteretten med linser, kyllling og varmende krydder.  Superenkel nydelig oppskrift som er sunn og smaker kjempegodt!
Retten er krydret med harissa som er en nordafrikansk chilipaste .  Smak gjerne litt på harissapasten for å teste ut styrken og saltinnhold. De fleste harissapaste er saltet og styrken kan variere.

 

 

Spicy kylling med linser

Personer: 4

Ingredienser

  • Olivenolje
  • 4 kylling lår, ( du kan velge om du vil fjerne skinnet på kyllingen), del hvert lår i to i leddet
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss ingefær, revet 2 dl puy linser ( grønne linser)
  • 2 dl puy linser ( grønne linser)
  • 1-2 ss harissa eller mer hvis du liker det hot.
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 gulrot, revet
  • 2 bokser hakkete tomater ca 800 g
  • 1 liter kylling eller grønnsaksbuljong (vann + terninger)
  • Litt persille, hakket
  • Litt rød chili, hakket
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skyll linser i kald vann og la de stå i bløt til de skal brukes. Krydre kylling med salt og pepper. Varm oljen i en stor gryte over middels varme. Legg i kyllingen og brun litt på begge sider. Overfør til tallerken og sett til side. Tilsett mer olje om nødvendig, og stek løken til litt myk. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i ca 1 minutt til. Rør i harissa spisskummen og koriander. Legg kyllingen tilbake i gryten og bland med krydderblandingen og løk. Ha i gulrot, tomater og linser. Hell i buljong/ kraft og kok opp. Reduser varmen og la det koke uten lokk til kyllingen er ferdig og linsene er møre, ca. 30 minutter. Ha i mer vann om nødvendig og smak til med salt og pepper. Strø over hakket persille og chili og server!

Moroccan spiced chicken and lentil one pot

Easymade, healthy and yummy

ingredients

Olive oil
4 chicken tighs skin removed, cut each in two pieces in joint
1 onion, chopped
2 garlic cloves, chopped
1 tablespoon ginger, grated
1 carrot, grated
1 tablespoon harissa or more if you like it hot.
1 teaspoon ground cumin
1 teaspoon ground coriander
2 dl puy lentils
2 cans tomatoes ca 800 g
1 liter chicken or vegetable stock
Parsley, chopped
Fresh chili to serve
Salt
Pepper

Method

Rinse lentils in cold water and leave them to soak until they are needed. Season the chicken with salt and pepper. Heat the oil in a large pot over medium heat. Add chicken and brown slightly on both sides. Transfer to plate and set aside. Add more oil if necessary and fry the onion until slightly soft. Add garlic and ginger and cook for about 1 minute. Stir in the harissa cumin and coriander. Add chicken back into the pan and mix with seasoning mixture and onions. Add the carrot, tomatoes and lentils. Pour in broth / stock and boil up. Reduce heat and cook without a lid until the chicken is done and lentils are tender, ca. 30 minutes. Add more water if necessary and season with salt and pepper. Sprinkle with chopped parsley and chili and serve!

Ingen kommentarer