Siciliansk makrell og ertehummus – en smak av sommer

Sicilian mackerel and pea hummus recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Betalt innlegg for Godfisk. #REKLAME

Dette er min andre oppskrift som ny ambassadør for Norges sjømatråd Godfisk  Godfisk skal presentere livretter som er en matfilosofi å leve med. Sunn mat som gjør godt for både kroppen og hjernen, som du har lyst på og gleder deg til å spise.

Det er stor stas å kunne representere glede i http://www.godfisk.no/Sjømatskolen/Sjømat-og-helse/Fra-diett-til-livrett  .

Det er få andre ting som gjør meg mer glad en å være sammen med familie og venner, og å nyte god mat. Mange av mine fineste minner er knyttet til opplevelser som handler om mat. Den totale kjærligheten til råvarer og sesonger har jeg fått av mine foreldre. De lærte oss at mat er felleskap og glede. Felles luking i barndommens kolonihagen, rensing av ertebelger sammen med mine søsken, der halvparten av ertene havnet i munnen og den andre i skålen. Og en far som kunne lage hele utflukter av en handletur, når vi skulle få tak i sesongens fisk.

Fersk makrell er alltid et sikkert sommertegn. Makrell har en kort sesong og må bare nytes mens man kan. Den litt stramme, men gode lukten fra grillet eller stekt makrell med deilig sprøtt skinn vekker gode sommerminner hos meg. Jeg serverer den gjerne på tradisjonelt norsk vis med nypoteter og rømme eller med en marokkansk urtemarinade chermoula. I denne oppskriften for Godfisk  bruker jeg noen av mine favoritt ingredienser og la siciliansk inspirert makrell møte en egenkomponert ertehummus. En enkel rett med mye smak.

Møtet mellom disse kulturene ble ganske vellykket!

http://www.godfisk.no/Sjømatskolen/Sjømat-og-helse/Bli-inspirert-av-Aichas-grenseløse-matglede

Makrell og ertehummus - en smak av sommer

Personer: 4

Ingredienser

  • 8 makrell fileter
  • 2 løk, hakket
  • Olivenolje
  • 4 ss pinjekjerner
  • 4 ss sultana rosiner ( vanlige rosiner kan også brukes)
  • 2 ss soltørkete tomater i olje, hakket
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss honning
  • 1 ss dill hakket + ekstra
  • 1 chili, finsnittet (valgfritt)
  • TIL ERTEHUMMUS:
  • 250g frosne selskapserter (de er best)
  • 250 g (1 boks) kokte kikerter
  • 2 ss Tahini
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 ts spisskummen
  • 1 sitron, saften
  • 2 ss dill, hakket
  • 2 ss eller mer lake fra kikertene

Slik gjør du

  1. LØKTOPPING:
  2. Varm litt olivenolje i stekepanne og stek løk til den er lett karamelisert. Den skal være myk og har fått en fin gyllenbrun farge. Rør i pinjekjerner og rosiner og stek i 1 minutt til. Tilsett soltørkete tomater, eddik, honning og 1/2 dl vann, og kok opp. Sett toppingen til side.
  3. -
  4. HUMMUS:
  5. Kok ertene møre i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Hell av vannet og bland dem med avrente kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen, 2 ss grovhakket dill og sitronsaft. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender og tilsett litt av kikeretvannet du har spart på. Hummus skal ha en myk kremet konsistens uten å bli for myk. Smak til med salt og eventuell mer sitronsaft.
  6. -
  7. MAKRELL:
  8. Varm opp grillen eller grillpanne. Dryss salt og pepper over makrellfiletene og pensle godt med olje. Legg makrellen med skinnsiden på grillen og grill i ca. 5 - 6 minutter. Du trenger ikke å snu fisken. Stek fisken bare fra den ene siden.
  9. -
  10. Varm opp løkblandingen og rør i hakket dill. Anrett makrellfileter med løktopping og dryss over litt mer dill og hakket chili. Server med ertehummus
  11. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  12. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  13. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MACKEREL AND PEA-HUMMUS. A real taste of summer, serves 4.

There are few other things that make me more happy than being with family and friends and enjoying good food. Many of my finest memories are related to experiences that are about food. My parents shared with us there total love for ingredients and taught us that food is fellowship and joy. And they always ate in season Fresh mackerel is always a safe summer sign. Mackerel has a short season and must be enjoyed when available. The slightly strong, but good smell of grilled or fried mackerel with delicious crispy skin brings good summer memories to me. I usually serve it in a traditional Norwegian manner with new potets and sour cream, or with a Moroccan herb marinade chermoula. I use some of my favorite ingredients and allow Sicilian-inspired mackerel to meet a self-composed ertehummus. A simple dish with a lot of flavor. The meeting between these cultures was quite successful!

Ingredients

Mackerel and onion topping:
8 mackerel fillets
2 onions, chopped
Olive oil
4 tablespoons pine nuts
4 tablespoons sultan or regular raisins
2 tablespoons sun-dried tomatoes in oil, chopped
4 tablespoons balsamic vinegar
2 tablespoons of honey
1 tablespoon dill chopped + extra
1 chili, finely sliced ​​(optional)

Pea-hummus:
250g frozen peas
250 g (1 box) readybought chickpeas
2 tablespoons tahini
2 cloves of garlic crushed
1 teaspoon cumin
1 lemon juice
2 tablespoon dill chopped
2 tablespoon or more water from the chickpeas

Heat olive oil into a frying pan and fry the onion until it is lightly caramelized. It should be soft and have a nice golden brown color. Stir in pine nuts and raisins and cook for 1 minute. Add sun-dried tomatoes, vinegar, honey and 1/2 dl water, and boil. Set the pan a side.

Method

Boil the peas in lightly salted water, approx. 2 minutes. Pour of the water and mix with chickpeas, tahini, garlic, cumin, 2 tablespoons chopped dill and lemon juice. Run everything for purée in a foodprocessor or hand blender and add some of the chickpea water you have saved. Hummus should have a soft creamy consistency without getting too soft. Season with salt and possibly more lemon juice.

Heat the grill or grill pan. Sprinkle salt and pepper over mackerel fillets and brush well with oil. Put the mackerel with the skin side on the grill and grill for approx. 5 - 6 minutes. You do not have to turn the fish. Cook the fish only from one side.

Reheat the onion mixture and stir in chopped dill. Arrange mackerel fillets with onion topping and sprinkle over a little more dill and chopped chilli. Serve with pea-hummus. A lovely meeting between a dutch baby (a pancake cooked in cast iron) and fritatta.

Ingen kommentarer