Salat av kikerter og oliventapenade

Chickpea salad with chunky olive tapenade recipe in english at the bottom of the page.Jeg er veldig glad i å bruke kikerter i matlagingen min.  Disse små belgvekstene er mine beste venner! Høyt proteininnhold, lett å lage, sunt, deilig og allsidig. En elsket hverdagshelt på mitt kjøkken. I dag brukte jeg de sammen med en hjemmelaget grov oliventapenade i denne nydelige salaten.

Salat av kikerter og oliventapenade

Personer: 4

Ingredienser

  • ca 600 g (2 pakker) ferdigkokte kikerter
  • 100 g sorte oliven. Bruk gjerne kalamata, men andre sorte oliven kan også brukes. Jeg brukt 2 forskjellige typer i min tapenade, fordi jeg ikke hadde nok kalamata oliven.
  • 3-4 ts kapers
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • Litt tørket eller frisk oregano
  • Litt tørket basilikum
  • Litt frisk persille, hakket
  • 3 ss Olivenolje + ekstra
  • 1/2 ts chiliflak
  • 2- 3 ss balsamicoeddik

Slik gjør du

  1. Kjør alle ingredienser bortsett fra kikerter og balsamicoeddik i en kjøkkenmaskin med kniv til en grovkornet tapenade. Bland tapenade godt sammen med kikertene og rør i balamicoeddik og litt mer olivenolje. Smak til med salt og pepper og dryss litt mer urter og chiliflak over kikertesalaten til slutt.
  2. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  3. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CHICKPEA SALAD WITH CHUNKY OLIVE TAPENADE. Serves 4

Chickpeas are one of my best friends! High in proteins, easy to cook, healthy, delicious & versatile. This is a legume to love.Today I took the meaty chickpea & mixed it with a homemade chunky olive tapenade flavored with capers, garlic, Italian herbs, chili, olive oil & balsamic

Ingredients

about 600 g (2 p) cooked chickpeas
100 g black olives. Use calamata or other black olives. I used 2 different types in my tapenade, because I did not have enough calamata olives
3 teaspoons capers
1 clove of garlic, chopped
A little bit dried or fresh oregano, chopped
A little bit dried basil
Some fresh parsley, chopped
3 tablespoons olive oil + extra
1/2 teaspoon chiliflak
2- 3 tablespoons balsamic vinegar

Method

To make olive tapenade run all ingredients except chickpeas and balsamic vinegar in a food processor for a coarse-grain tapenade. Mix tapenade well with the chickpeas and stir in balamico vinegar and a little more olive oil. Season with salt and pepper and sprinkle a little more herbs and chili flakes over the chickpeas salad.

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.