Salade Niçoise med laks

Salatklassikeren fra Nice finnes i utallige varianter verden over. Den skal inneholde tunfisk, egg, poteter, ansjos og oliven.  Jeg liker å variere og noen ganger bruker jeg laks, ørret eller til og med stekt makrell. I denne oppskriften som er et fast innslag på terrassen vår om sommeren bruker jeg laks.

 

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 12 små poteter eller 4 vanlige poteter
  • 4 egg
  • 150 aspargesbønner
  • 1 hodesalat, jeg har brukt crisp
  • 250 g cherrytomater eller 4 vanlige tomater i båter
  • 120 g sorte oliven
  • 2 - 3 ss kapers
  • -
  • Dressing:
  • 2 ts Dijon sennep
  • 1 ts flytende honning
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller knust
  • 3 ss hvitvinseddik
  • ca 1.2 dl ekstra virgin olivenolje
  • Litt urter, man kan bruke estragon, persille, oregano. Valgfritt
  • Litt salt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok potetene til de er møre og kok eggene i ca 6 minutter til de er smilende. Skrell eggene og skjær poteter i to eller flere båter . Kok aspargesbønner  i lettsaltet vann i ca 2 minutter. Hell av det kokende vannet og avkjøl i kald vann. Stek laksefiletene i litt olje og sett til side. Ha ingrediensene til dressingen i en bolle og visp noen minutter med visp til dressingen ha en kremmet konsistens. Dressingen kan også blandes ved å riste alle ingrediensene i et glass med lokk. Smak til med salt og pepper. Del salaten i grove biter og legg på et stort serveringsfat. Bland i 1/3 del av dressingen. Bland poteter og et par skjeer dressing og legg i et hjørne opp på salaten. Gjør det samme med tomatene og aspargesbønner. Riv fisken i biter og legg den og grønsakene, egg , kapers og oliven opp på salaten. Drypp over resten av dressingen eller server den ved siden av.

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.