Salad Nicoise

Salad Nicoise recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Personer : 4

Ingredienser

  • 12 amandinepoteter eller 4 vanlige poteter
  • 4 egg
  • 1 bunt asparges
  • 1 hodesalat, jeg har brukt lollo
  • 1-2 boks hermetisk tunfisk i olje
  • 300 g cherrytomater eller 4 vanlige tomater i båter
  • 1 bunt reddiker
  • 1/2 rødløk hakket
  • 50 g sorte oliven
  • 2 ss kapers
  • -
  • Dressing:
  • 3 ts dijonsennep
  • 3 ts flytende honning
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller knust
  • 4 ss hvitvinseddik
  • 1.5 dl ekstra virgin olivenolje
  • Litt salt
  • Nykvernet pepper

Sik gjør du

  1. Kok potetene til de er møre og kok eggene i 5 -6 minutter til de er smilende. Skrell eggene og del eventuell potetene. Kok asparges i lettsaltet vann i ca 2 minutter. Hell av det kokende vannet og avkjøl i kald vann. Ha ingrediensene til dressingen i en bolle og visp noen minutter med visp til dressingen ha en kremmet konsistens. Dressingen kan også blandes ved å riste alle ingrediensene i et glass med lokk. Smak til med salt og pepper. Del salaten i grove biter og legg den i en stor bolle eller på serveringsfat. Bland i 1/3 del av dressingen. Bland poteter, rødløk og et par skjeer dressing og legg i et hjørne opp på salaten. Gjør det samme med tomatene og reddik. Fordel alle grønsakene, ansjos, tunfisk, egg , kapers og oliven opp på salaten. Drypp over resten av dressingen eller server den ved siden av.

Salad Nicoise

Ingredients

12 amandine or 4 regular potatoes
4 eggs
1 bunch aspargeles
1 head lettuce, I used green lollo, washed
1 - 2 can of canned tuna in oil
400 g cherry or 4 regular tomatoes
1 bunch radishes
1/2 red onion, chopped
50 g black olives
2 tablespoons capers
Anchovy fillets

Dressing: 3 teaspoons Dijon mustard 1 garlic clove, chopped or crushed 3 teaspoons liquid honey 4 tablespoons white wine vinegar 1.5 dl extra virgin olive oil Some salt freshly ground pepper

Method

Boil the potatoes until tender and eggs for 5-6 minutes until they are smiling. Peel the eggs and slice potatoes if using big ones. Boil the asparagus in salted water for 2 minutes. Pour out the boiling water and cool in cold water. Add dressing ingredients in a bowl and whisk for a few minutes with whisk until dressing having a creamy consistency. The dressing may also be mixed by shaking all ingredients in a glass with a lid. Season with salt and pepper. Tear salad in coarse pieces and place in a large bowl or serving dish. Mix in 1/3 of the dressing. Mix potatoes, red onion and some of the dressing and put in a corner on top of the salad. Do the same with tomatoes and radish. Arrange all the vegetables, anchovies, tuna, eggs, capers and olives nicely on the salad. Drip the remainder of the dressing over or serve it with the salad.

2 Comments

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.