Rødbetsalat med balsamico, fennikelfrø og urter

Rødbetsalat med balsamico, fennikelfrø og urter

Personer: 4

Ingredienser

  • ca 600 g rødbeter
  • 6 ss balsamicoeddik
  • 4 ss god olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 bunt gressløk, hakket
  • litt frisk timian, hakket
  • 1 ts fennikelfrø, lettristet i stekepanne
  • Nykvernet sort pepper
  • Salt

Slik gjør du

  1. Kok rødbetene i rikelig vann med skallet til de er møre. Koketiden variere avhengig av størrelsen på betene, fra ca 40 minutter for de minste til opp mot 2 timer for de største. Avkjøl rødbetene og skrell eller gni av skallet. Skjær rødbetene i båter eller skiver og legg dem på et fat eller i en salatbolle.  Hell over balsamico og olivenolje og dryss over hvitløk,  mesteparten av gressløken, fennikelfrø og litt timian. Smak til med salt og pepper og la rødbetene gjerne stå i dressingen i 30 til 60 minutter, slik at smaken kan sette seg. Dryss resten av gressløken over salaten før og server.

Ingen kommentarer