Rødbethummus med tortillachips

Beet hummus & tortilla chips recipe  in english at the bottom of this page.👇🏾

Hummus er en dip som passer til veldig mye. Å lage hummus er en arabisk tradition og grunnoppskriften er kikerter, tahini, hvitløk, olje og sitron. Denne oppskriften er med rødbeter og helt nydelig i farge og smak. Server som snack med grønsaker, chips og brød eller tilbehør i et tapas måltid.

 

 

 

Rødbethummus

Ingredienser

  • 1 boks ( ca. 240 g) ferdigkokte kikerter
  • 2 ss vann fra kikertene
  • 1 rødbet, kokt eller bakt i terninger
  • 2 ss tahini
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 ts spisskummen
  • litt sitron saft
  • salt
  • Litt ekstra virgin olivenolje
  • Noen sesamfrø (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Bland kikerter( uten vannet), tahini, hvitløk, spisskummen, rødbeter og sitron. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender. Tilsett litt kikertvannet du har spart på . Hummus skal ha en myk konsistens, men ikke alt for bløt. Smak til med salt. Ha hummus utover en tallerken. Drypp over olivenolje, pynt med noen terninger rødbeter og dryss over sesamfrø.
  2. Til chipsene : Del vanlige tortillalefser i 8 jevnstore triangler og pensle begge sider med nøytral olje. Legg dem på bakepapir kledd stekebrett, og dryss på salt, paprika, chili eller andre favorittkrydder. Bak i forvarmet ovn på 200 °C i noen minutter, til tortillachipsene er gylne og sprø.

Beet hummus

ingridients

1 box (approximately 240 g ) pre- cooked chickpeas
2 tablespoons water from the chickpeas
2 tablespoons tahini
1 clove garlic , crushed
1 teaspoon cumin
1 organic lemon juice and grated lemon peel
salt flakes
1 beetroot, cooked or baked & diced
sesame seeds
A little extra virgin olive oil

Method

Mix chickpeas (without water), tahini, garlic , cumin , beetroot and lemon . Run everything to puree in food processor or with blender, add some water from the chickpeas you have saved. Hummus should have a soft consistency. Season with salt . Have hummus on a plate. Drizzle over olive oil and garnish with some diced beets and black sesame seeds.

For the tortilla chips, share tortilla in 8 equal sized triangles and brush both sides with neutral oil. Place them on a baking tray, sprinkle with salt, paprika, chili or other favorite spices. Bake them for about 5 minutes, until the tortilla chips are golden and crispy.

3 Kommentarer

  • Vegetar mezze /tapas – Aichas Mat 17. desember 2015 (13:50)

    […] en aubergin og tomatdipp, aubergin og kikertersalat. marokkansk tomat og agurk salat, en lettlaget rødbethummus og andre snacks som oliven, gulrøtter, fetaost og godt […]

  • Simona 27. mai 2017 (21:21)

    Hvilken temperatur baker du tortilla chipsene på Aicha? Kan det lages en dag tidligere? Blir de like gode?

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 28. mai 2017 (14:48)

      Hei Simona. Jeg baker chipsen på 200 C og det går helt fint å lage de dagen før. Legg de i en boks eller brødpose når de er kalde.