Roastbiff i solskinnspanne

Søndagssteken behøver ikke alltid å serveres med brun saus.

 

Roastbiff i solskinnspanne

Personer: 4

Ingredienser

  • 700-800 gram mørbrad, hel
  • Salt
  • Pepper
  • Olje eller smør til steking
  • 1 gul løk, skjær i skiver
  • 1 rødløk, skjær i skiver
  • 2 pakker cherrytomater (gjerne forskjellige farger) eller 400 g bifftomater i skiver.
  • En neve frisk basilikum, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • 250 gram aspargesbønner
  • Oliven. Sorte, grønne eller begge deler

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125 ° C.
  2. Pass på at kjøttet har romtemperatur før du begynner å steke det. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det i smør eller olje. Legg løk og tomater i en liten langpanne eller ildfast form med kjøttet i midten. Bland basilikum, hvitløk og olje og gni litt av blandingen i kjøttet og fordel mesteparten utover grønnsakene. Spar litt til å gni på det ferdigstekte kjøttstykket. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Stek kjøttet og grønnsakene i ovnen på 125° C i ca 30 minutter. Når steketermometeret viser 55° C er snittflaten på kjøttet rød, ved 60-65° C er det rosa. Ta kjøttet ut av formen når kjøttet har oppnådd den temperaturen du ønsker og la det hvile en stund før det skjæres opp. Imens rens og skyll bønnene og fosskok i saltet vann i 2 – 3 minutter. Hell ut vann og avkjøl deretter i kald vann. Legg bønnene i langpanne og vend med forsiktig med tomater og løk. Smak til med pepper og salt og sett langpanne tilbake i ovnen. Stek i ytterlige 8 -10 minutter.
  3. Tilsett oliven og server kjøtt og grønnsaker med pasta, potetstappe eller brød og aioli.

Ingen kommentarer