Riskrem og jordbærkompott

Recipe for Creamy rice pudding with strawberry compote in english at the bottom of this page.

Denne klassiske desserten står på mange dessertbord i Norge på julaften. Riskrem med rød saus er en tradisjon i Norge. I min familie har den også vært en dessertfavoritt om sommeren når det er bær sesong. Vi spiser riskrem ofte og med alle slags bær i forskjellige varianter. Men her er julefavoritten!

 

 

 

 

 

 

 

My Recipe

Prep Time: 15 mins
Cook Time: 30 mins
Yields: 18

Ingredienser

  • Riskrem:
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl ferdig kokt risgrøt
  • -
  • Jordbærkompott:
  • 500 g jordbær
  • 1 dl sukker
  • ½ sitron, saften

Slik gjør du

  1. Riskrem:    
  2. Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem og bland i kald risgrøt.      
  3. -
  4. Jordbærkompott:
  5. Bland Jordbær, 1 dl sukker og sitronsaft i en kasserolle med 1 – 2 ss vann og kok langsomt opp. La blandingen småkoke på lav varme til det meste av væsken er kokt bort. Dette tar ca. 20 – 30 minutter. Jordbærkompotten kan oppbevares i kjøleskap i en uke.

Creamy rice pudding with strawberry compote

You will find this classic dessert on many table in Norway on Christmas Eve. Creamy rice pudding with red sauce is a tradition in Norway. In my family, it has also been a favorite dessert summer times when it's berry season.

Ingrediens

3 dl whipping cream
1 tablespoon sugar
1 teaspoon vanillasugar
4 dl rice porridge

500 g strawberries,
1 dl sugar
½ lemon, juice

Creamy rice pudding :
Whisk cream, sugar and vanilla until fluffy cream and mix in cold rice pudding. :

Compote:

Method

Mix strawberries, 1 dl sugar, lemon juice in a pan with 1-2 tablespoons water and cook slowly.Let the mixture simmer on low heat until most of the liquid is boiled away. This takes approximately 20 -30 minutes.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.