Quinoa med linser, urter og oliven

Quinoa with lentils, herbs and olives recipe in english at the bottom of the page👇🏽Etter du har laget denne retten kommer quinoa og linser helt sikkert til å bli din nye favorittoppskrift. Dette er en grunnoppskrift som jeg varierer i det uendelige, og når jeg først lager den, så lager jeg mye. Quinoaretten smaker godt alene og er nydelig tilbehør til det meste. Kjenpegod og sunn mat som også er vellegnet til lunsjboksen. Jeg bruker den ofte som basis for salater med forskjelleige grønnsaker, eller fiffer den opp som her med urter og oliven. #belgvekster

 

 

 

Quinoa med linser, urter og oliven

personer : 6

Ingredienser

  • 2.5 dl tørre grønne eller brune linser bløtlagt i 1-2 timer
  • 2.5 dl Quinoa
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • Salt
  • ca 10 dl vann
  • -
  • Salatingredienser jeg har brukt i denne varianten er:
  • Persille, finhakket
  • Koriander, finhakket
  • Mynte, finhakket
  • Sitronsaft, smak til
  • Litt chili,
  • Masse grønne oliven, hakket

Slik gjør du

  1. Linsene kan i denne oppskriften bløtlegges 1 time for å korte ned koketiden eller kokes i 10- 15 minutter før de tilsettes i risen for mer, men det er ellers ikke nødvendig å bløtlegge linser før bruk i andre oppskrifter. Varm olivenolje i en stor kasserolle og fres løk i olivenolje til myk. Skyll quinoa med kaldt vann for å fjerne bitterheten og hell av vannet fra de bløtlagte linsene. Tilsett hvitløk, linser og quinoa til løken og fres videre i et minutt. Ha i litt salt og hell i vann, vann kan også erstattes med buljong for mer smak, men da må saltet sløyfes. Kok opp og skru ned varmen. Kok i ca. 20 -30 minutter til alt vannet er for dampet og linsene er møre. Slå av varmen, behold lokket på, la quinoa og linsene stå uforstyrret i ca. 10 minutter. Løft og rør quinoa med en gaffel og smak til med salt eller krydder etter din smak. Krydder som kan tilsettes kan være curry, kanel, cayenne, spisskummen osv .

QUINOA WITH LENTILS, HERBS AND OLIVES . Serves 6

Quinoa and lentils will surely be your new favorite. This is a basic recipe you can add too what ever you like. When I first make the recipe, I make a lot. The quinoa dish tastes good alone and it pairs with almost everything. Yummy and healthy food that is also perfect for the lunch box. I often use it as the basic for salads with different vegetables, or fizzle it up like here with herbs and olives.

Ingredients

2.5 dl dry green or brown lentils soaked in cold water for 1-2 hours
2.5 dl
3 tablespoons olive oil
1 onion, finely chopped
2 cloves of garlic, finely chopped
Salt
about 10 dl of water

The salad ingredients I have used in this variant are:
Parsley, finely chopped
Coriander, finely chopped
Fresh mint, finely chopped
Lemon juice, taste to
Chili, a little
Lots of olives, chopped

Method

The lentils can be soaked in cold water for 1 hours in this recipe to shorten the cooking time, but it is not necessary to soak lentils before use in other recipes. Heat olive oil in a large saucepan and fry onions in olive oil until soften. Rinse quinoa with cold water to remove bitterness and drain the water from the soaked lentils. Add lentils and quinoa to the onions and fry for one more minute. Add some salt and pour in about 6.5 dl water, water can also be replaced with broth for more taste, but then you should not add salt now. Bring it to a boil and than reduce the heat. Cook for approx. 20 -30 minutes with lid on until all water is evaporated. Turn off the heat, keep the lid on and let the quinoa and lentils rest undisturbed for approx. 10 minutes. Lift and stir quinoa with a fork and season with salt or spices ofter your taste . Spices that can be added can be curry, cinnamon, cayenne, cumin etc.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.