Polenta, spinat og speilegg

Polenta, spinat og speilegg

personer: 4

Ingredienser

  • 1/2 løk, hakket
  • 200 gram ferske spinat blader
  • 4 egg,
  • Litt olivenolje til steking
  • Salt
  • Spisskummen til å drysse over Polenta
  • 7 dl vann
  • 1,5 dl melk
  • 170 g grov maismel(Polenta)
  • Litt reven Parmesan
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en kjele og rør i polenta litt og litt for å unngå at det klumper seg. Reduser varmen og la småkoke i ca 10 min mens du rører i den med en tre sleiv. Ta Kjelen av varmen og ha i melk, parmesan, salt og pepper, Polentaen skal være myk nok til å slippe fra en skje. Ha på lokk og hold varm Ha i olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk. Tilsett spinatbladene og snu dem til bladene har falt sammen. Smak til med salt og pepper. Steik eggene.  Ha polenta i skåler og fordel spinatblandingen over grøten og legg et speilegg opp på spinaten. Dryss salt og og gjerne litt spisskummen over egget.

2 Comments

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.