Pizza med roastbiff, beter og sopp

Det er aldri galt å lage pizza, og du kan nesten ha hva som helst på den.  Denne her har et litt høstlig preg og er toppet med roastbiff, beter og sopp.

 

 

 

Pizza med roastbiff, beter og sopp

Personer: 4

Ingredienser

  • Deig:
  • 7 dl hvetemel
  • 3 dl lunkent vann
  • 1⁄2 pk tørrgjær
  • 2 ss olje
  • 1⁄2 ts salt
  • Topping:
  • ca 200 g roastbiff i tynne påleggsskiver
  • 200 gram sopp
  • 1 løk, i tynne skiver
  • ca 1 beger rømme
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Salt
  • Pepper
  • 2 rødbeter, kokte og delt i tynne båter
  • 50 g parmesan
  • 2 håndfull blandet salat

Slik gjør du

  1. Bland sammen mel, gjær og salt i en bolle, lag en grop og hell i vann og olje. Rør sammen deigen med en sleiv før du knar den glatt på benken med litt ekstra mel. Eller bruk kjøkkenmaskin. La deigen hvile i ca. en time.
  2. Varm olje i en stekepanne og stek løk til myk og gyllen. Tilsett soppen og skru opp varmen. Stek soppen til den skifter farge.
  3. Forvarm stekeovnen til 225 °C
  4. Del pizzadeigen i to emner, form to boller og kjevle til to nokså tynne, runde pizzaer på ca. 30 cm i diameter.
  5. Rør sammen rømme, hvitløk, olivenolje og smak tiø med pepperog salt. Smør rømmesausen over deigen og fordel soppblandingen utover rømmen. Strø halvparten av parmesanosten over soppen. Stek i 12-15 minutter til kantene på pizzaen er lysebrune. Topp pizzaen med roastbiff, beter, salatblader og høvlet parmesan.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.