Pesto alla genovese – basilikumpesto

Recipe for Pesto alla genovese – Basil pesto in english at the bottom of the page. 

Pesto kommer i mange varianater og  egner seg ypperlig på brødskiven. Den er nydelig i pasta, pizza  eller som tilbehør til fugl, kjøtt eller fisk. Min yndlingspesto er pesto genovese med basilikum som jeg ofte bruker som pålegg på ristet brød med eller uten tomater. Nam!

 

 

Pesto alla genovese - basilikumpesto

Ingredienser

  • 1 stor bunt frisk basilikum
  • 60 g revet parmesan
  • 30 g pinjekjerner
  • 1-2 fedd hvitløk, hakket
  • ca 1 dl ekstra virgin oliven olje eller litt mer
  • 1 ss revet sitronskall
  • ¼ ss salt
  • litt pepper

Slik gjør du

  1. Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en foodprosessor til det er nesten finhakket. Tilsett sitronsaft og olje mens maskinen fremdeles er i gang. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Jeg liker at min pesto har middelsgrov i konsistens.

Pesto alla genovese - Basil pesto

Pesto comes in many varieties and is perfect on a sandwich. It is lovely in pasta, pizza or as an accompaniment to poultry, meat or fish. My favorite pesto is pesto genovese with basil that I often use as a spread on toast with or without tomatoes. Yum!

Ingidients

1 big bunch fresh basil
60 grams grated Parmesan
30 grams pine nuts
1- 2 garlic clove, minced
1 tablespoon lemon juice
1 dl extra virgin olive oil or more
1 tablespoon lemon zest finely grated
¼ tbsp salt
some pepper

Method

Put basil, parmesan, pine nuts and garlic in a food processor until it is finely chopped . Add the lemon juice and oil while the machine is still running. Season with salt and pepper. Add more oil if the pesto seems too thick .

1 Comment

  • comment-avatar
    Toast på bruschetta vis – Aichas Mat 29. januar 2018 (16:47)

    […] lite måltid for 2 eller kan deles som forrett til flere.  Jeg bruker pesto (oppskriften finner du her) og ricotta i tillegg til den klassiske tomat toppingen på brødskivene, men du kan også varieres […]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.