Pasta Quattro Formaggi

Pasta Quattro Formaggi ( pasta & four cheeses) recipe in english at the bottom of the page👇🏾Jeg har sagt det før og sier det igjen. Italias mat er full av enkle, raffinerte retter som gjør deg salig.  Denne retten er kanskje noe av det beste og enkleste jeg vet om og så får jeg brukt alle osterestene mine også.

 

Pasta Quattro Formaggi

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 dl fløte
  • 50 g gorgonzola, roquefort eller en annen blåost
  • 100 g mascarpone eller philadelphiaost
  • 50 g parmesan eller pecorino revet
  • 50 gram fontina, eller andre osterester som måtte finnes i kjøleskapet.
  • 1 knivsodd muskat
  • Salt
  • Pepper
  • 500 g penne pasta

Slik gjør du

  1. Kok opp saltet vann og tilsett pasta. Følg pakkeanvisningen for koketid. Ha fløte i en kjæle og kok forsiktig opp på lav varme. Rør i  alle ostene og kok forsiktig i ca 5 minutter under stadig omrøring til osten har smeltet og sausen begynner å tykne litt. Smak til med muskat, pepper og salt og bland den ferdigkokte pastaen i sausen. Er sausen for tykk kan du blande i litt pastavann. Server pastaen toppet med nykvernet pepper.

Pasta Quattro Formaggi, serves 4

Pasta & a simple cheese sauce is all it takes to make one happy. Brilliant!

ingredients

2 dl cream
50 g gorgonzola, roquefort or other blue cheese
100g mascarpone or philadelphia cheese
50g parmesan or pecorino, grated
50 grams Fontina, or other cheese residues found in refrigerator
1 pinch of nutmeg
salt and pepper
500g penne(pasta)

Method

Boil water with salt and add pasta. Follow package directions for cooking times. Add cream to a casserole and cook gently over low heat. Stir in all the cheese. Cook for about 5 minutes, stirring constantly until all the cheese has melted and the sauce begins to thicken slightly. Season with nutmeg, pepper and salt and mix the cooked pasta into the sauce. You can add cooking water from the pasta to the sauce If you find too thick.

Ingen kommentarer