Pasta alla puttanesca med tunfisk

Pasta alla Puttanesca recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Pasta alla Puttanesca, betyr horepasta eller bokstavelig talt pasta laget av en hore. Det verserer flere historier om hvor den har fått navnet sitt fra. En av de mange historiene plasserer opphavet til spaghetti alla puttanesca til horestrøket i Napoli på 1940-tallet. Dette var en enkel og rask middag de prostituerte laget i pausen mellom kundene, og basert på holdbare og gode råvarer som kunne oppbevares i skapet.

Handleturer for å få tak i ferskvarer var nemlig kun tillatt en gang i uken, og dermed var denne smakfulle og enkle pastarett vanlig mot slutten av uken, når matlageret begynte å tømmes for ferskvarer.
Uansett historie, så elsker jeg å lage denne klassiske italienske retten. Den er rask å lage og full av deilige smaker fra ingredienser jeg pleier å ha i skapet. Ansjos, hvitløk, chili, oliven og tomater blandet med pasta. Nam!

Pasta alla puttanesca med tunfisk

Personer: 4

Ingredienser

  • 400 g tørket spaghetti
  • 4 - 5 ss ekstra virgin olivenolje
  • 5 fedd hvitløk, tynne skiver eller finhakket
  • 6 ansjosfileter, finhakket
  • 1/2 liten tørket chili eller en stor klype chiliflak
  • 3 ss hakkete capers ca 50 g
  • 6 ss sorte kalamat oliven ca 80 g, hakket
  • 1 boks, hakkete tomater
  • 1 boks tunfisk i olje
  • Litt kokevann fra pastaen
  • Liten håndfull hakket frisk bladpersille
  • Nykvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Begynn med å sette pastavannn til koking. Hakk hvitløk, ansjos, capers og oliven hver for seg og sett til side. Ikke vær redd for å bruke ansjos, den løser seg opp i sausen og er bare en fanatstisk ingrediens som løfter sausen og gjør den mer hel.
  2. Varm olivenolje i en panne og stek hvitløk til myk. Ha i ansjosfilet og stek videre til hvitløken er gyllen, men ikke brun. Tilsett oliven, capers og chiliflak og stek litt under omrøring. Ha i hakkete tomater og kok opp. Reduser varmen og la sausen surre i et par minutter, mens pastaen koker til nesten al dente. Hell vannet av pastaen og spar på litt av kokevannet. Overfør pastaen opp i sausen sammen med persille og tunfisk. Tilsett noen skjeer pastavann til sausen og kok rask opp mens du rører og blander. Tilsett gjerne mer pastavann for å holde sausen tynn. Smak til med salt og rikelig med nykvernet pepper.
  3. Denne retten trenger ikke parmesan eller andre oster. Den er stappfull av smak!

Pasta alla Puttanesca, serves 4

Pasta alla Puttanesca, meaning literally pasta made of a prostitute. There are pending several stories about how it got its name from. One of the many stories places the origin of spaghetti alla puttanesca to prostitute district of Naples in the 1940s. This was a simple,quick dinner prostitutes made during the break between customers and based on durable and good ingredients that could be easly stored. Buying grocery to obtain fresh produce was in fact permitted only once a week, and made this tasty and easymade pasta dish quiet common towards the end of week. Whatever the story, I love to make this classic Italian dish. It is easily made and full of delicious flavors from pantry staples. Anchovies, garlic, chili, olives and tomatoes mixed with pasta. Yum!

Ingredients

200-250 g of dried spaghetti
3 tablespoons extra virgin olive oil
4 garlic cloves, thinly sliced ​​or minced
4 anchovy fillets, finely chopped
1/2 small chili or a large pinch chili flakes
3 tablespoons capers, minced about 50 g
5 tablespoons black kalamata olives about 80 g, chopped
1 box choppy tomatoes
1 can of tuna in oil
Some cooking water from the pasta
Small handful chopped fresh flat-leaf parsley
Freshly ground black pepper

Method

Start with boiling pasta water. Chop the garlic, anchovies, capers and olives separately and set aside. Don`t be afraid to use anchovies, it dissolves in the sauce and is just a fanatastic ingredient that lifts the sauce and make it more complete. Heat olive oil in a pan and cook garlic until soft. Add the anchovy and cook further until the garlic is golden, but not brown. Add the olives, capers and chili flakes and cook a little while stirring. Add choppy tomatoes and bring to a boil. Reduce the heat and let the sauce simmer for a few minutes while the pasta is cooking until almost al dente. Pour the water of the paste and save some of the cooking water. Transfer the paste into the sauce with parsley and tuna. Add a few spoons of pasta water to the sauce and increase heat while stirring and mixing. Add more pasta water if needed to keep the sauce thin. Season with salt and plenty of freshly ground pepper. This dish doesn´t need Parmesan or other any other cheeses. It is chock full of flavor!

Ingen kommentarer